Calivita 

 

 

 

3 Semne ale deficientei de vitamina B3

 

  Desi deficienta de vitamina B3 nu este la fel de comuna astazi cum era odata, tot puteti suferi de o deficienta daca nu aveti o dieta corespunzatoare. Vitamina B3 este prezenta intr-o varietate de alimente, cum ar fi carnea de pui, carnea de vita si chiar si in oua. Dar pentru ca oamenii consuma diferite alimente in fiecare zi, alimentele imbogatite cu vitamina B3 poate nu intra in ecuatie. Ca urmare, ati putea suferi de o deficienta de vitamina B3. Nu va faceti griji, exista o multime de semne care va vor permite sa stiti daca aveti deficienta de vitamina B3.

  Aici sunt doar cateva dintre modurile prin care puteti afla daca aveti o deficienta de vitamina B3:

  1.Colesterol ridicat

  Desi un nivel ridicat de colesterol poate fi rezultatul unei diete gresite, vitamina B3, sau niacina cum este adesea numita, este responsabila pentru mentinerea nivelului colesterolului. Aceasta scade colesterolul dvs. luptand impotriva colesterolului rau si crescand nivelul de colesterol bun din organism. Facand acestea, arterele nu se infunda cu colesterol rau si aveti o sansa mai mica de a suferi de boli de inima. Cu toate acestea, daca aveti un deficit de vitamina B3, organismul dvs. nu mai poate produce colesterol bun si veti avea un nivel ridicat de colesterol rau din sange.

  2.Leziuni ale pielii

  Desi prea multa vitamina B3 poate provoca un dezechilibru chimic in organism, manifestandu-se prin acnee, si o deficienta de vitamina B3 va poate cauza probleme cu pielea. De fapt, deficienta de vitamina B3 poate provoca aparitia unor leziuni pe fata si in alte parti ale corpului. In secolele trecute, leziunile pielii au fost un semn al deficientei de vitamina B3.

  3.Diaree, confuzie mentala si insomnie

  In cel mai rau, o deficienta de vitamina B3 se poate dezvolta in pelagra, o boala teribila care provoaca toate aceste trei reactii. Desi pelagra nu este o boala comuna astazi, ea rezulta dintr-o deficienta de vitamina B3 in organism si poate duce de multe ori la moarte. In plus fata de aceste simptome, daca suferiti de o deficienta de vitamina B3,  se pot manifesta si urmatoarele simptome: varsaturi, oboseala, pierderea poftei de mancare si probleme cu sistemul digestiv. Desi aceasta combinatie de lucruri va pot imbolnavi grav, vitamina B3 va poate ajuta sa preveniti si sa va vindecati de aceste probleme.

  De unde putem obtine mai multa vitamina B3?

  Din fericire, vitamina B3 nu este un supliment greu de gasit in alimente. Desi trebuie sa fiti atenti sa nu luati prea multa vitamina B3 (o supradoza poate afecta negativ ficatul si poate cauza niveluri ridicate de zahar in sange), puteti preveni deficienta de vitamina B3 consumand alimentele care contin o contin.

   

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro