Calivita 

 

 

 

3 Semne ale deficientei de vitamina B5

 

  Fie ca vorbim de un castron de cereale sau unul de nuci, exista zeci de alimente care furnizeaza vitamina B5. Desi este o vitamina solubila in apa, adica este eliminata din corp si trebuie sa faceti rost de ea din surse externe, cu siguranta obtineti multa vitamina B5, pentru ca este una dintre cele mai comune tipuri de vitamina B. Cu toate acestea, daca urmati o dieta care nu este deloc normala, exista o sansa ca dvs. sa nu consumati cantitatea zilnica recomandata de vitamina B5.

  Aici sunt 3 semne ale deficientei de vitamina B5:

  Metabolism lent sau lipsa de energie

  Vitamina B5 este esentiala pentru corp pentru ca ajuta la metabolizarea mancarii. Aceasta va ajuta organismul sa descompuna proteinele, grasimile si carbohidratii. Prin aceasta descompunere, corpul dvs. este alimentat cu energie. Un metabolism mai rapid va permite sa nu va ingrasati. Acest lucru poate fi foarte util pentru oricine care cauta sa piarda in greutate sau pur si simplu sa-si mentina greutatea actuala. Daca observati ca nu aveti multa energie sau ca puneti in greutate in mod neasteptat, ar putea fi necesar sa adaugati mai multa vitamina B5 in dieta dvs.

  Acnee sau pete pe piele

  Desi problemele pe care le aveti cu pielea ar putea fi rezultatul altor probleme, inclusiv spalarea necorespunzatoare sau un dezechilibru de hormoni, unele studii au aratat ca vitamina B5 joaca un rol important in aspectul pielii noastre. Vitamina B5 va ajuta sa va mentineti pielea echilibrata si impiedica aparitia cosurilor. Daca observati ca aveti din ce in ce mai multe probleme cu pielea, acestea ar putea fi cauzate de o deficienta de vitamina B5. Testele au aratat ca daca adaugati mai multa vitamina B5 in dieta dvs., adeseori pielea va capata un aspect mai curat si placut. Ar putea fi nevoie sa consultati un dermatolog pentru a vedea daca vitamina B5 va poate ajuta, dar exista o posibilitate mare ca deficienta de vitamina B5 sa fie cauza problemelor dvs.

  Sunteti mereu cu nervii la pamant

  Vitamina B5 joaca un rol important in reglarea sistemului nervos. De aceea, daca sunteti in mod constant stresat sau simtiti ca nu puteti sa nu va iesiti din fire, ati putea suferi de o deficienta de vitamina B5. Stresul poate fi cauzat de o multime de alte lucruri, dar si o deficienta de vitamina B5 poate fi de vina.

  Mai multa vitamina B5

  Deficienta de vitamina B5 nu este foarte comuna. Deoarece atat de multe alimente contin vitamina B5, probabil ca nu aveti o deficienta. Dar, daca simtiti ca ati putea avea o deficienta, discutati cu medicul dumneavoastra despre suplimentele de vitamina B5. V-ar putea ajuta metabolismul, pielea si chiar si nervii.

   

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro