Calivita 

 

 

 

 

4 Semne ale deficientei de seleniu

 

  Ar f bine ca persoanele care vor sa aiba o sanatate mai buna si sa evite bolile legate de nutritie sa se uite la modul in care se poate identifica o deficienta de seleniu. Aceasta informatie poate ajuta consumatorii sa aiba o alimentatie corecta.

  Ce este Seleniu?

  Seleniul este un element de pe tabelul periodic si o substanta naturala. Este un mineral de baza, se gaseste in multe alimente si face parte dintr-o dieta echilibrata care promoveaza starea generala de sanatate. Desi seleniul este toxic daca este luat in exces, o cantitate moderata este necesara pentru sanatatea generala a majoritatii oamenilor.

  Ce este o deficienta de seleniu?

  O deficienta de seleniu nu este frecventa la persoanele normale si sanatoase. In unele cazuri rare, o lipsa de surse alimentare care sa contina acest element va duce la riscuri semnificative pentru sanatate. Una din cauzele principale ale unei deficiente de seleniu este datorata consumului de alimente cultivate in soluri sarace in seleniu. Unele persoane pot suferi de o deficienta de seleniu ca urmare a unor tulburari intestinale.

  Simptomele unei deficiente de seleniu

  Exista cateva semne majore pe care le puteti avea daca suferiti de o deficienta de seleniu. Daca aveti grija la ele, puteti preveni agravarea lor.

  1. Oboseala generala

  O lipsa de energie, desi nu este un simptom usor de diagnosticat, poate fi cauzata de o deficienta de seleniu. Oboseala, letargia sau o incapacitate generala de a efectua sarcini fizice de baza pot fi semne de avertizare a lipsei de seleniu si a altor elemente nutritive din organism.

  2. Hipotiroidism

  O deficienta de seleniu poate afecta tiroida si poate duce la hipotiroidism, care, la randul sau, provoaca simptome precum palpitatii, tulburari emotionale, transpiratie, sensibilitate la lumina si multe alte efecte secundare.

  3. Oboseala mentala

  Acesta este un alt simptom foarte general, care poate fi asociat cu o deficienta de seleniu. Oamenii isi dau seama, uneori, ca sunt bolnavi, atunci cand acest simptom se prezinta, dar de multe ori este greu de identificat un diagnostic.

  4. Tulburari de reproducere

  In unele cazuri, o deficienta de seleniu poate duce la pierderea sarcinii. Unul dintre simptomele secundare ale hipotiroidismului include schimbarile in menstruatie.

  Risc pediatric

  Deficienta de seleniu poate avea un impact si asupra unui pacient pediatric, in moduri destul de grave. Expertii medicali se refera la boala Keshan, care poate fi cauzata de o deficienta de seleniu si provoaca o afectiune cardiaca specifica in care o slabire a inimii influenteaza starea generala de sanatate.   

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro