Calivita 

 

 

 

 

5 Semne ale deficientei de vitamina B2

 

  In general, vitamina B2 este foarte usor de suplimentat pentru organism. In afara de a lua suplimente de vitamina B2, exista o multime de alimente care includ vitamina B2. De exemplu, prin consumul de cereale imbogatite cu vitamina B2, carne rosie sau legume, puteti obtine o cantitate suficienta de vitamina B2, necesara corpului dvs. Cu toate acestea, vitamina B2 este o vitamina solubila in apa. Asta inseamna ca nu poate fi stocata in corpul dvs. si trebuie sa fie in mod constant consumata, pentru ca trupul nostru o elimina prin urina. Din aceasta cauza, exista o sansa sa puteti suferi de o deficienta de vitamina B2, daca nu mancati tipurile corecte de alimente sau daca nu luati suplimente de vitamina B2.

  Aici sunt cateva din semnele care indica o deficienta de vitamina B2:

  1. Aveti probleme cu digerarea alimentelor

  Unul dintre cele mai importante roluri pe care le are vitamina B2 este in sistemul digestiv. Vitamina B2 ajuta la descompunerea caloriilor din proteinele, grasimile si carbohidratii din alimentele pe care le-ati consumat. Prin descompunerea acestor calorii, vitamina B2 produce energie pentru organismul dumneavoastra si va permite sa va sustineti pe parcursul unei zile. Fara vitamina B2, este posibil sa aveti probleme cu digestia alimentelor si cu obtinerea energiei.

  2. Aveti ameteli frecvente

  Daca va confruntati cu ameteli frecvent, ar putea fi din cauza ca organismul dvs. nu primeste destula vitamina B2. Vitamina B2 ajuta organismul dumneavoastra sa produca globule rosii noi. Ca urmare, aceste globule rosii ajuta la transportarea oxigenului in organism. Dar, daca nu aveti suficiente globule rosii, corpul dvs. nu va primi suficient oxigen si s-ar putea sa ametiti din aceasta cauza.

  3. Aveti probleme cu caderea parului, cu pielea sau cu vederea

  Dozele sanatoase de vitamina B2 va ajuta sa va mentineti un par si o piele sanatoasa si o vedere buna. Dar, daca nu primiti o cantitate adecvata de vitamina B2, va poate cadea parul, va pot aparea eruptii cutanate si puteti avea probleme cu ochii. Daca va afecteaza oricare dintre aceste simptome, incercati sa incorporati mai multa vitamina B2 in dieta dvs.

  4. Aveti reactii mentale incete

  Problemele in a gandi si a reactiona la stimulii exteriori pot fi cauzate de o problema mai serioasa. Dar ele pot fi si rezultatul deficientei de vitamina B2. Vitamina B2 ajuta neurotransmitatorii din creierul dvs. sa transmita mesaje. Daca aveti o deficienta de vitamina B2, aceste mesaje se vor deplasa mult mai incet si veti avea reactii mentale mai incete.

  5. Insomnie

  O deficienta de vitamina B2 poate provoca schimbari de dispozitie, precum si insomnie si cosmaruri. Aveti nevoie de vitamina B2 pentru a va echilibra starea de spirit si a va calma, astfel incat sa va puteti odihni bine noaptea.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro