Calivita 

 

 

 

 

6 Minerale pe care dieta dumneavoastra ar trebui sa le contina

  Cu atat de multe minerale si multivitamine pe piata, variind de la pastile la pulberi si lichide, nu este de mirare ca cei mai multi oameni sunt confuzi cu privire la ce substante nutritive primesc de la multivitaminele lor. Un prim pas in alegerea unui produs cu multivitamine este de a selecta unul care sa se potriveasca cu genul si varsta dvs. Nevoile variaza in functie de varsta si sex. Dincolo de aceste indrumari, am enumerat mai jos cateva dintre mineralele esentiale pe care ar trebui sa sa le regasiti in orice produs cu multivitamine.

  Alegerea unui produs cu multivitamine

  Veti afla ca „multi” are mai multe intelesuri atunci cand incepeti sa explorati selectia de multivitamine disponibile. Unele contin multivitamine, unele contin multiminerale si unele sunt o combinatie a celor doua. Unele minerale sunt destul de voluminoase, asa ca, daca doriti sa suplimentati o anumita cantitate dintr-un mineral, este recomandat sa luati si alte pastile. In plus, multe vitamine pot fi toxice in doze mari, asa ca verificati care este cantitatea de minerale pe care va o ofera produsul, pentru a nu depasi doza zilnica recomandata de vitamine si minerale.

  Primul mineral din multivitamine: calciul

  Calciul ajuta la intarirea oaselor si dintilor. Este important sa obtineti suficient calciu pentru a lupta impotriva pierderii masei osoase si a bolilor asociate, cum ar fi osteoporoza. Calciul este un mineral deosebit de voluminos, astfel, in functie de dieta, ar putea fi necesar sa suplimentati multivitaminele cu un comprimat de calciu.

  Al doilea mineral din multivitamine: fierul

  Fierul ajuta globulele rosii din sange sa transporte oxigenul in tot corpul. Fara o cantitate adecvata de fier, puteti dezvolta anemie cu simptome care includ oboseala, slabiciune, dificultati de respiratie si ameteli. Puteti opta sa luati multivitamine cu sau fara fier. Puteti face aceasta alegere in functie de dieta dvs. si de cantitate de fier pe care o obtineti din alte surse.

  Al treilea multimineral din vitamine: magneziul

  Magneziul ajuta muschii si nervii, va mentine ritmul cardiac in limite normale si va pastreaza oasele puternice. Magneziul joaca un rol important si in crearea de energie si proteine si ar trebui sa fie inclus in orice produs cu multivitamine.

  Al patrulea mineral din multivitamine: fosfor

  Fosforul ajuta la intarirea oaselor si a dintilor. Acesta este inclus in fiecare membrana a celulelor si este necesar in fiecare celula pentru ca organismul sa functioneze normal.

  Al cincilea mineral din multivitamine: potasiu

  Potasiul ajuta la functionarea corespunzatoare a muschilor si a sistemului nervos. Acesta joaca, de asemenea, un rol important in mentinerea echilibrului de apa din tesuturile organismului si din sange.

  Al saselea mineral din multivitamine: zincul

  Zincul este un element necesar pentru imunitate puternica, vindecarea ranilor si o crestere normala.
  Cand cumparati multivitamine, asigurati-va ca regasiti cele sase minerale enumerate mai sus si nu depasiti doza zilnica recomandata.