Calivita 

 

 

 

 

7 Fructe de padure care ar trebui sa le mancati zilnic

 

  Fructe de pădure s-au dovedit a fi unele dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Se pare că noi cercetări sunt publicate constant și fructele de pădure sunt recunoscute și analizate pentru proprietăţile sănătoase oferite.
  Extrem de bogate in antioxidanţi, fructele de pădure sunt printre alimentele mele favorite. În nici o ordine specială, acestea sunt fructe de padure, care prezintă beneficii extrem de ridicate pentru sănătate:

  1. Fructele de Pădure Goji

  Uneori denumite Wolfberry chinezeşti sau Mede Berry, societățile tradiționale asociază aceste fructe potente cu vitalitatea sexuală, fericirea, longevitatea și puterea fizică generală. Cultivate în Tibet și Nepal, fructele de pădure goji au fost asociate din punct de vedere științific cu capacitatea de a lupta împotriva afecţiunilor negative asupra sănătății și de a proteja ficatul de contaminări.
  De culoare roșu intens, fructele de pădure goji sunt compuse din 18 de aminoacizi esenţiali, 21 urme de minerale, vitaminele B1, B2, B6 şi E, acid linoleic, seleniu, germaniu și mai mult beta caroten decât morcovul obişnuit.
  Un studiu din Jurnalul Chinez de Oncologie a constatat că pacienţii cu cancer au răspuns mai bine la tratament atunci când fructele de pădure goji au fost adăugate la dieta lor de zi cu zi.

  2. Coacăzele

  Coacăza este un puternic antioxidant. Culoarea albastru intens este legată de cantitățile mari de fitonutrienţi numiţi antocianidine [1]. Aceşti fitonutrienţi ajută în procesul de neutralizare a radicalilor liberi din celulele noastre.
  În timp, matricea de colagen a țesuturilor și celulelor noastre începe să se deterioreze. Coacăzele ajută să vă păstrați acest lucru, cu o capacitate mare de neutralizare a radicalilor liberi.
  Un studiu recent de la Universitatea Tufts a analizat peste 50 de fructe și legume obişnuite pentru date științifice concrete cu privire la capacitățile lor antioxidante. Coacăzele se situează în mod constant pe locul din partea de sus a acestei liste.
  Coacăzele ajută, de asemenea, la reducerea șanselor de a dobândi boli legate de inflamarea celulelor. Acest lucru include un risc redus de boli de inimă, mai multe tipuri de cancer, cataractă, varice, hemoroizi, glaucom și ulcer peptic. Institutul American pentru Cercetarea Cancerului afirmă, "Acum ştim că coacăzele sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi, substanţe care pot încetini procesul de îmbătrânire şi reduce deteriorarea celulelor care pot duce la cancer.

  3. Fructele Acai

  Fructele de pădure Acai sunt o comoară de sănătate relativ nou-descoperită. Odată cunoscute doar în pădurile din jungla amazoniană, fructele Acai au fost folosite în mod tradiţional ca un puternic fruct de vindecare, reenergizare.
  Similar cu vinul roșu, fructele Acai sunt bogate în nivelurile de antocianine, o substanţă asociată cu sănătatea inimii şi a reducerii nivelurilor de colesterol.
  Datorită conținutului lor de antioxidanţi puternici, fructele Acai sunt, de asemenea, asociate de încetinirea procesului de îmbătrânire şi prevenirea bolilor legate de leziunile celulare oxidative. O fructă de pădure Acai are de zece ori cantitatea de vitamine antioxidante faţă de struguri, și de două ori faţă de coacăze.

  4. Afinele

  De trei ori mai mici decât coacăzele, dar similare în aparență și aromă, afinele sunt extrem de bogate în antocianidine antioxidante.
  Afinele sunt cunoscute pentru că ajută în diabet, cum antocianidinele protejează mucoasa vaselor de sânge de la degenerare prin procesul de oxidare toxică [2]. Afinele au fost, de asemenea, asociate cu posesia de elemente care ajută la capacitatea de a crește vederea pe timp de noapte, a proteja ochii și de a reduce apariția vederii slabe, cataractei și degenerescenței maculară [3].
  Afinele conţin, de asemenea, componente care cresc cantitatea fluxului de sange din vase. Acest lucru le permite să fie utile în tratarea afecţiunilor legate de probleme circulatorii, cum ar fi varice și hemoroizi. Afinele sunt cel mai bine luate într-o formă de extract sau de supliment.
  Alte nume pentru Afine: Huckleberry, Wineberry, Dyeberry

  5. Căpșunile

  Există peste 600 de soiuri de căpșuni pe pământ, astfel încât nu va trebui să căutaţi mult pentru a găsi această sursă de sănătate roşu aprins. Căpşunile sunt bogate în fitonutrienţi antioxidanţi cunoscuţi sub numele de fenoli. Fenolii sunt responsabili pentru protejarea inimii de boli, reducând riscul de cancer și care acționează ca un fruct anti-inflamator de ansamblu.
  Studiile arată că ele pot ajuta, de asemenea, la protejarea creierului, cu o capacitate puternică de antioxidant. Căpșunile reduc degenerescența maculară a ochilor şi sunt o sursă excelentă de potasiu, multe vitamine B, fibre, vitamina C, vitamina K, magneziu, iod, acid folic, acizi graşi omega-3, magneziu și cupru.
  Un studiu de la Universitatea Cornell au demonstrat că căpșunile stopează proliferarea HepG (2), celulele canceroase din ficat [4]. Un alt studiu a arătat că o substanţă care se găseşte în fructele de pădure numită izotiocianat inhibă cancerul esofagian.

  6. Murele

  Murele sunt mai mult decât doar antioxidanti puternici. Ele sunt, de asemenea, extrem de bogate în compuşi care acşionează contra unora dintre cele mai evoluate forme de boli cronice și împotriva cancerului: vitaminele C, E şi acidul elagic. Ele conţin, de asemenea, un nivel ridicat de fibre solubile cunoscute sub numele de pectină, o substanţă pe care studiile o asociază de nivelurile scăzute de colesterol. Legat de roşu, studii de laborator privind aceste fructe de tufe spinoase, la Universitatea de Stat din Ohio s-a demonstrat capacitatea de a opri formarea de tumori în cavitatea orală, precum și proliferarea celulelor cancerului de colon.

  7. Cireșele

  Cireșele sunt bogate în acid quercetin și elagic. S-a demonstrat că acest antioxidant flavonoid acționează ca un agent anti-cancer în celule și țesuturi.
  Cireșele sunt, de asemenea, bogate în antocianine şi bioflavonoide, substanțe asociate de reducerea simptomelor de artrită, afecţiuni inflamatorii şi dureri de cap. Cireşele conţin melatonină, un produs chimic natural important asociat de ritmurile sănătoase de somn și menținerea unui aspect tineresc.
  Cultivarea Propriilor Fructe de Pădure
  Cele mai multe fructe de păadure sunt destul de ușor de cultivat și este distractiv să le alegi și să le mănânci primele de dimineaţă la micul dejun. Eu recomand ca fructele de pădure cumparate să fie certificate organic. Deși nu este enumerată, zmeura este extrem de bogată în acid elagic și prezintă, de asemenea, beneficii enorme pentru sănătate.

  Produse pe baza de Acai 100% Organic

  Acai Organic Calivita

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

2009 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi