Calivita 

 

 

 

 

Acidul Linoleic

   

  Date generale despre Acidul Linoleic

  Acidul alfa-linoleic este un tip de acizii grasii omega 3 care se gasesc in plante. Este similar cu acizii grasi omega 3 care se gasesc in uleiul de peste, denumiti acid eicosapentaenoi(EPA) si acid docosahexaenoic (DHA). Organismul uman poate transforma in aciudul alfa-linoleic in EPA si DHA.

  Acidul alfa-linoleic se gaseste in uleiul de seminte de in, uleiul de soia, susanul salbatic. Acizii grasii omega 3 in special EPA si DHA au capacitatea de a reduce inflamatiile si sa previna anumite boli cronice cum ar fi bolile de inima si artrita.De asemenea acestia sunt importantati pentru sanatatea si dezvoltarea creierului precum si o crestere si dezvoltare normala. Exista dovezi clare ca uleiul de peste continand EPA si DHA este recomandat in tratamentul bolilor de inima prevenind atacul de cord si accidentul vascular, reducand totodata si hipertensiunea arteriala. Cercetatorii afirma ca aceste efecte le are si acidul linoleic.Exista dovezi in acest sens desi nu sunt asa de puternice ca in cazul uleiului de peste.

  Nota:
  Acidul alfa-linoleic nu treuie confundat cu alfa-lipoic un antioxidant care ajuta corpul sa transforme glucoza in energie.

  Afectiuni in care acidul linoleic este benefic

  Afectiunii ale inimii

  Una dintre cele mai bune caii de a preveni si de a trata boliile de inima este adoptarea unei diete saraca in grasimii saturate si bogate in grasimii mononesaturate si polinesaturate, dintre care cel mai benefici sunt acidii grasii omega 3. Exista dovezi ca si acidul alfa-linoleic ajuta de asemenea. Intr-unul dintre studii persoanele care si-au suplimentata alimentatia cu acid alfa-linoleic sunt mai putin mai predispusi de a avea atac de cord fatal. Intr-unul dintre studii femeile care au avut o dieta bogata in acidul alfa-linoleic (1,5 grame pe zi) au avut un risc cu 46% de a deceda din cauza unei afectiuni a inimii, in comparatie cu cele care au o dieta saraca in acid alfa-linoleic (0,5 grame pe zi). Alte studii au aratat ca persoanele care au consumat un supliment pe baza de acid alfa-linoleic, afectiunile de inima au regresat.

  Colesterol marit

  Persoanele care urmeaza o dieta bogata in acid alfa-linoleic tind sa aiba colesterolul HDL (colesterolul bun) ridicat. In plus nucile care sunt bogate in acid alfa-linoleic scad colesterolul si trigliceridele la persoanele cu colesterol marit LDL (colesterolu rau).

  Hipertensiunea arteriala

  Mai multe studii sugereaza ca suplimentarea dietei cu acizi grasi omega 3 scad hipertensiunea arteriala la persoanele cu aceasta afectiune. Alt studiu arata ca suplimentarea cu acid alfa-linoleic reduce riscul aparitie hipertensiunii arteriale cu 30%.

  Astm

  Studii preliminare sugereaza ca suplimentele pe baza acizi grasi omega 3 reduc inflamatiile si imbunatatesc functiile plamanilor la persoanele care au astm.

  Doza recomandata de acid alfa-linoleic

  Copii - bebelusii care sunt hraniti la san ar trebui sa obtina destul acid alfa-linoleic de la mama daca aceasta urmeaza o dieta sanatoasa. Laptele praf ar trebui sa contina acid alfa-linoleic.
  Copii nu ar trebui sa aiba nevoie de acid alfa-linoleic.

  Adulti - doza recomandata de acid alfa-linoleic este de 1-2 grame pe zi

  Produse naturiste pe baza de acid linoleic

  Evening Primrose Oil ...................................400 mg.

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine