Calivita 

 

 

 

 

Alimente Bogate in Aminoacizi pentru Fiecare Masa

 

  Alimentele cu aminoacizi sunt pietrele de temelie ale proteinelor. Asta inseamna ca ei sunt responsabili pentru duritatea, repararea si reconstructia din interiorul corpului. Tesuturile, celulele, enzimele si creierul dvs. isi obtin hrana si protectia de la aminoacizi.

  De ce avem nevoie zilnic de aminoacizi?

  Aminoacizii reprezinta 75% din corpul uman si sunt vitali pentru fiecare parte a functiei umane. Una dintre cele mai discutate proprietati ale aminoacizilor este modul in care acestia ajuta la construirea masei musculare.

  Aminoacizii sunt laudati ca fiind ingredientul-cheie in multe suplimente pentru cresterea masei musculare.

  O atentie deosebita pentru aminoacizi nu trebuie sa o aiba doar acele persoanele care doresc sa-si dezvolte masa musculara. Diferite studii au legat echilibrul de aminoacizi cu combaterea diferitelor boli, de la depresie, la fibromialgie.

  Nu puteti stoca aminoacizii

  Problema cu aminoacizii este ca acestia se deterioreaza. Organismul va stoca amidon si proteine ​​sub forma de grasimi pentru a le folosi mai tarziu.

  Aminoacizii nu sunt stocati, dar pot fi inlocuiti. Exista douazeci de tipuri diferite de aminoacizi care formeaza proteine.

  Cateva dintre aceste tipuri sunt produse de catre organism. Acele tipuri pe care nu le poate crea se numesc aminoacizi esentiali si trebuie sa le primim din alimente.

  Cele mai bune alimente

  Studiile au aratat ca cel mai bun mod de a obtine toti aminoacizii esentiali, care nu sunt facuti de oameni, este de a manca proteine ​​animale. Carnea, ouale si produsele lactate sunt cele mai comune surse de aminoacizi.

  Vegetarienilor stricti le este mai greu sa obtina aminoacizii esentiali. Cele mai multe alimente cu proteine vegetale, cum ar fi fasolea si semintele, contin doar o parte din aminoacizii esentiali. O exceptie de la aceasta regula este soia, care contine toate proteinele. Daca sunteti vegetarian, asigurati-va ca dieta dumneavoastra este destul de variata in surse de proteine ​​sau luati in considerare suplimentele.

  Suplimentele

  Daca sunteti preocupat de obtinerea dozei necesare de aminoacizi, puteti lua in considerare suplimentele. Atunci cand alegeti suplimentele de aminoacizi, aveti posibilitatea de a alege intre suplimentele complete de aminoacizi sau cele individuale.

  "Individual" inseamna ca puteti alege suplimente care sa va imbogateasca dieta cu un singur aminoacid. Oamenii fac des acest lucru in incercarea de a pune masa musculara sau pentru ca ei considera ca acel aminoacid ii va trada de o anumita afectiune. Cateva exemple sunt lizina, care este buna impotriva herpesului, si arginina, care consolideaza sistemul imunitar.

  Desi suplimentele sunt o optiune buna, un alt mod de a reface cantitatea de aminoacizi este sa mancati alimentele care le contin. Daca mancati carne, oua si produse lactate in cantitati moderate, puteti asigura corpului cantitatea optima de aminoacizi.

  Produse Calivita pe baza de aminoacizi:

  Xshape

  Arginine Plus

  Natural HGH Support

  L-lysine Plus