Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Antioxidare celulara

 

Radicalii liberi sunt molecule inalt reactive cu un electron impar (sau "liber") pe orbitalul extern, conditie de dezechilibru care transforma aceste molecule fragmentate in agenti foarte instabili si periculosi din puncte de vedere biochimic.

Radicalii liberi din corpul nostru provin de la reziduurile toxice ajunse in organism din mediul inconjurator. Compusii chimici complexi, cum sunt cei din structura fiintei umane, dobandesc stabilitatea prin paritatea electronilor moleculelor. De fiecare data cand un radical liber ataca o molecula normala pentru a-i sustrage un electron, molecula isi modifica in urma acestui proces structura si proprietatile chimice, transformandu-se la randul ei in radical liber. Din acest moment, fiind dezechilibrata electrochimic, instabila biochimic si extrem de reactiva, molecula organica transformata in radical liber cauta sa-si recapete stabilitatea prin sustragerea violenta a unui electron de la alta molecula organica. Scapata de sub control, reactia se perpetueaza... O celula umana mutilata in acest fel la nivel molecular isi pierde functiile de baza, transformandu-se intr-o sursa de radicali liberi, gata sa atace alte celule, denaturandu-le si acestora functiile. Se genereaza treptat un lant necontrolat de reactii biochimice daunatoare pentru organism, cu repercursiuni foarte grave in timp.

Doctorul Harman de la Universitatea Nebraska descrie activitatea radicalilor liberi ca pe un fel de "iradiere interna" care ataca si distruge fara crutare celulele si tesuturile, provocand diverse simptome atribuite in mod obisnuit imbatranirii: zbarcirea pielii, pete pigmentare, cataracta, artrita, ingrosarea arterelor, bolile de inima, glaucomul, boala Alzheimer, pierderea memoriei, apoplexie, senilitate, si mai ales cancer, ca stare degenerativa la nivel celular.

Imbatranirea este, prin urmare, nu un proces cronologic cauzat de trecerea timpului, ci mai curand un proces biologic determinat de viteza cu care radicalii liberi isi fac simtita prezenta in organism, distrugand celulele, atacand tesuturile si afectand functiile vitale.

Ce putem face pentru a ne apara impotriva acestui atac deosebit de virulent?

Primul pas consta in eliminarea pe cat posibil a tuturor surselor de radicali liberi, precum: grasimile nesaturate (margarina, sosurile imbuteliate pentru salate, uleiurile de gatit, cremele fara lapte), apa de la robinet, aparatele cu microunde si fumatul.

Al doilea pas este fortificarea organismului pentru ca acesta sa poata lupta in mod natural cu armele pe care le detine. In acest sens, s-a descoperit ca diverse preparate pe baza de substante nutritive si plante medicinale, atunci cand sunt luate in doze suficiente si in combinatii corecte, neutralizeaza radicalii liberi inainte ca ei sa produca vatamari cuantificabile. Aceste preparate se numesc antioxidanti sau "curatatori de radicali liberi".

 

Produse naturale CaliVita recomandate în combaterea efectelor negative ale oxidarii celulare:

 

 

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro