Calivita 

 

 

 

 

Ardeiul Cayenne

 

  Prezentare generală Ardeiul Cayenne:

  Ardei Iute CayenneAmerindienii au folosit ardeiul Cayenne (Capsicum annuum sau frutescens), atât ca aliment, cât și ca medicament de cel puțin 9000 de ani.

  Gustul picant al ardeiului Cayenne este datorat unei substanțe cunoscute sub numele de capsaicină, care ajută la ameliorarea durerii.

  Ardeiul Cayenne este un condiment important, în special în bucătăria din ţările din Asia de Sud, în China, Italia și Mexic.

  Cayenne a fost folosit şi în medicina tradițională indiană, chineză, japoneză şi coreeană ca un medicament administrat pe cale orală pentru probleme digestive, apetit scăzut şi probleme circulatorii. De asemenea, acesta a fost aplicat pe piele împotriva artritei și dureri musculare.


  Astăzi, unguentele şi cremele cu capsaicină sunt folosite în Statele Unite și Europa în primul rând pentru a calma durerea provocată de artrită şi herpes. Capsaicina este, de asemenea, un ingredient cheie în multe spray-uri de apărare.

  Ameliorarea durerii

  Capsaicina are proprietăţi foarte puternice de alinare a durerii atunci când este aplicată pe piele. Aceasta reduce cantitatea de substanţă P, un produs chimic care transportă semnalele de durere la creier. Atunci când există mai puțină substanță P, semnalele de durere nu mai ajung la creier şi simţiţi cum se ameliorează durerea. Capsaicina este adesea recomandată pentru următoarele afecţiuni:
  •  Osteoartrită şi artrită reumatoidă, precum şi dureri articulare sau musculare provocate de fibromialgie sau alte cauze.
  •  Dureri provocate de afecţiuni dureroase ale pielii (nevralgie postherpetică), care au loc chiar și după ce veziculele cutanate au dispărut. Cercetarea este mixtă şi este posibil ca substanţa să funcţioneze doar în cazul unor persoane. Întrebaţi-vă medicul de familie dacă acest tratament este potrivit pentru dvs.
  •  Durere după o intervenţie chirurgicală, cum ar fi o mastectomie (îndepărtarea de sân pentru cancerul de sân) sau o amputare.
  •  Durere de la leziuni ale nervilor din cauza diabetului, numită neuropatie diabetică periferică. Cu toate acestea, capsaicina pare să nu funcţioneze împotriva neuropatiei periferice cauzată de HIV.
  •  Dureri de spate. Mai multe studii sugerează că crema de capsaicină poate reduce durerea de spate. Cu toate acestea, homeopaţii pot să nu vă prescrie un gel pe bază de capsaicină ca tratament, pentru că există alte remedii cu mai puţine efecte secundare.

  Psoriazis

  Crema de capsaicină poate reduce senzația de mâncărime și inflamația cauzată de psoriazis, o boală de lungă durată a pielii care, în general, apare ca o pată roşie acoperită cu o coajă albă-sidefie.

  Pierderea în greutate

  Câteva studii sugerează că ardeiul Cayenne ar putea ajuta la suprimarea poftei de mâncare şi ajută oamenii să se simtă sătui.

  Alte utilizări


  •  Capsaicina poate ajuta la tratarea infecţiilor urechii (otita medie).
  •  Un studiu bine conceput a constatat că arsurile la stomac pot fi tratate cu capsaicină.
  •  Capsaicina este cercetată pentru tratarea problemelor circulatorii (de exemplu, boli de inimă provocate de ateroscleroză sau placi care blochează arterele).

  Suplimente pe baza de ardei cayenne:

  Smokerade

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro