Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Beneficiile Beta Catotenului

 

  Ce este beta carotenul?

  Beta carotenul este un tip de pigment care se gaseste in plante, in special morcovi si legume colorate. Numele de beta-caroten provine din limba latina, fiind denumirea pentru morcovi.

  Beta carotenul ofera legumelor si fructelor o nuanta de galben sau portocaliu. Este folosit de asemenea ca agent de colorare pentru anumite alimente cum este margarina. Beta carotenul este transformata in vitamina A (retinol) de catre organismul uman.

  Vitamina A este necesara pentru o vedere buna si ochii sanatosi, pentru un sistem imunitar puternic si pentru o piele sanatoasa. In timp ce o cantitate ridicata de vitamina A in suplimente poate fi toxica in cazul suplimentelor cu beta caroten organismul foloseste doar cat are nevoie pentru a-l transforma in vitamina A.

  De aceea beta carotenul este considerat o sursa sigura de vitamina A. Ca si alti carotenoizi, beta carotenul are efect antioxidant. Beta carotenul protejeaza corpul de radicalilor liberi. Radicalii liberi afecteaza celulele printr-un proces sub denumirea de oxidare. In timp aceasta oxidare duce la numeroase bolii cronice.

  Exista dovezi clare ca folosind un supliment de tip antioxidant sistemul imunitar este amplificat protejand organismul de radicalii liberi scazand riscul a doua tipuri de bolii cronice foarte grave cum ar fii boliile de inima si cancerul.

  Beta carotenul are urmatoarele indicatii terapeutice:

  1) Prevenire


  Studii efectuate pe un numar mare de persoane sugereaza ca persoanele care consuma beta caroten au un risc scazut de a dezvolta bolii inima sau cancer. De asemenea exista dovezi care afirma ca fumatori sau persoanele care sunt expuse la azbest si iau suplimente de beta caroten riscul de a dezvolta cancer la plamani este scazut.

  2) Tratament


  Sensibilitate solara


  Studiile sugereaza ca doze ridicate de beta caroten scad sensibilitatea solara. Persoanele cu porfirie eritropoetica o boala genetica foarte rara care cauzeaza sensibilitate dureroasa la soare precum si probleme hepatice sunt adesea tratate cu beta caroten pentru a reduce aceasta sensibilitate.

  Degenerare maculara

  Studiile arata ca persoanele care au degenerare maculara pot stopa progresia acesteia prin un aport de 80 mg de zinc, 500 mg de vitamina C, 400 mg de vitamina E, 15 mg de beta caroten si 2 miligrame de cupru. Degenerarea maculara este o boala de ochi care apare atunci cand macula, o parte a retinei care este responsabila cu vederea centra incepe sa se deterioreze.

  Sindromul metabolic

  Un studiu efectuat in 2009 a descoperit ca persoanele care au un aport ridicat de carotenoizi in principal beta caroten si licopen prezinta un  risc scazut de a dezvolta sindromul metabolic, au o greutate corporala si trigliceride mai buna decat persoanele care au folosit placebo.

  Leucoplazia orala

  Leucoplazia orala este o boala care are ca simptome formarea unor leziuni in gura sau pe limba, este deobice cauzata de fumatul cronic sau abuzul de alcool. Un studiu efectuat pe persoanele cu leucoplazia care au luat suplimente de beta caroten au avut mai putine simptome in comparatie cu cei care au luat placebo.

  Sclerodermia

  Persoanele cu sclerodermie – o tulburare caracterizata prin tesut conjunctiv intarit – au un nivel de beta caroten in sange asta a facut ca cercetatori sa se gandeasca ca suplimentele de beta caroten sunt de ajutor pentru persoanele cu sclerodermie.

  Produse calivita pe baza de Beta Caroten:

  Beta Carotene

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2010 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi