Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Beneficiile Cisteinei


  Ce este cisteina?

  Cisteina este un aminoacid, care este un element al proteinelor care este folosit in intregul organsim. Cand este folosit ca si supliment este folosit de obicei sub forma de N-acetil-L-cisteina (NAC). Organismul il transforma mai intai in cisteina si apoi in glutation , un antioxidant puternic.
  Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi, niste componente daunatoare din organism care distrug membralele celulelor si ADN-ul.Cercetatorii afirma ca radicalii liberi joaca un rol important in imbatranire precum si in dezvoltarea a numeroase probleme de sanatate printre care boliile de inima si cancerul.

  NAC ajuta la prevenirea efectelor secundare cauzate de droguri si substante chimice toxice si ajuta la eliminarea mucusului din organism. De asemenea se pare ca are efecte benefice in tratamentul unor afectiuni respiratori cum este bronsita si bronho pleunopatia obstructiva cronica.

  Cisteina poate fi folosita in prevenirea sau tratarea urmatoarelor afectuni:
   

  Otravirea cu acetaminofen

  Doctori adesea administreaza intravenos cisteina la persoanele care au luat o doza de acetaminofen, pentru prevenirea si reducerea vatamarii ficatului si rinichilor. Otravirea cu acetaminofen poate aparea si in cazul unor doze scazute daca persoana in cauza consuma alcool sau ia medicamente care poate afecta ficatul.

  Otravirea cu acetaminofen este o urgenta medicala si poate aprea din cauza unor supra doze accidentale. Daca aveti suspiciuni ca o persoana si-a administrat o doza de acetaminofen conduceti-o de urgenta la spital.

  Angina

  In studii clinice efectuate pe persoane care aveau dureri in piept carora li s-a administrat cisteina impreuna cu nitroglicerina,acestora li s-au redus durerile in piept , riscul de atac de cord si de deces. Insa aceasta combinatie poate provoca dureri de cap de aceea se recomanda consultarea unui medic inainte de administrare.

  Bronsita cronica si bronho pleunopatia obstructiva cronica

  Mai multe studii clinice au descoperit ca cisteina poate ajuta in ameliorarea simptomelor bronsitei cronice si bronho pleunopatie obstructiva cronica.

  Gripa

  Intr-un studiu efectuat pe o perioada de 6 luni persoanele care au luat 600 mg de cisteina de 2 ori pe zi au avut mai putine simptome de gripa decat cei care au luat placebo.

  Sindromul respirator acut

  Sindromul respirator acut este o urgenta medicala care apare datorita unei accidentarii la plamani. Unele studii afirma ca cisteina administrata intravenos creste nivelul de glutation care ajuta la prevenirea si tratamentul sindromului respirator acut. Atentie, aceasta afectiune este o urgenta medicala si trebuie sa va deplasati la spital.

  Alte intrebuintari

  1. reducerea simptomelor asociate cu sindromul sjogren, o boala autoimuna care cauzeaza gura si ochi uscati;
  2. reducerea simptomelor astmului, fibrozei chistice si emfizemului;
  3. previne cancerul de colon;
  4. ajuta la cresterea fertilitatii, cand este luata impreuna cu medicamente de fertilitate , la femeile cu boala polichistica ovariana;
  5. ajuta in tratamentul schizofreniei;
  6. reduce riscul de cancer la plamani in cazul fumatorilor.

    

   Produse naturiste calivita pe baza de cisteina:

 • Mega Protect 4 Life
 • Liver Aid
 • Beauty Formula
 •  

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2010 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi