Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Beneficiile consumului de Coenzima Q10

 

  Pentru energia din organismul nostru este esenţială prezenţa anumitor molecule, printre care şi coenzima Q10 sau, pe scurt, coQ10.

  Această moleculă minusculă are o importanţă vitală: participă nu doar la construirea „centralelor” energetice ale celulelor, ci, în acelaşi timp, este un antioxidant puternic, ce protejează celulele.


  După vârsta de 30 de ani, cu toţii avem nevoie de coenzima Q10!

  Cu toate că organismul nostru este capabil să producă coQ10, cantitatea acestei substanţe în organism începe să scadă după vârsta de 30 de ani. De asemenea, este important de ştiut că unele medicamente pe care le folosim în mod frecvent (de exemplu, tratamentul pentru reducerea nivelului de colesterol, pentru anumite boli psihiatrice, pentru reglarea pulsului, pentru diabet etc.), precum şi fumatul, blochează producţia de Q10.

  Necesarul de Q10 poate fi acoperit doar parţial din alimentaţie— pentru a obţine 30 mg Q10 ar trebui să consumăm circa 1 kg de carne de vită, care este una din cele mai bogate
  surse—prin urmare, pentru performanţe şi protecţie maxime puteţi consuma suplimente alimentare.


  Care sunt efectele benefice ale Q10?


  Pe de o parte, fiind un puternic antioxidant, reduce efectele nocive ale radicalilor liberi, protejând celulele, procesele de multiplicare celulară şi acizii graşi nesaturaţi şi, astfel, încetineşte îmbătrânirea. pe de altă parte, chiar mai important, sprijină circulaţia, sănătatea şi funcţia cardiacă, protejează vasele sanguine.


  CoQ10 participă la metabolismul zilnic al celulelor, dar pentru organele care funcţionează intens, cum ar fi ficatul sau inima, o cantitate suficientă de coQ10 este necesară în fiecare moment.
  Conform experimentelor la care au participat hipertensivi, un aport zilnic de 2x50 mg de coQ10 a redus eficient tensiunea arterială, precum şi nivelul de colesterol ldl, l-a crescut
  pe cel de colesterol HDL, având un efect protector şi diminuând cei mai importanţi factori de risc pentru ateroscleroză.


  Din fericire, coQ10 ajută nu doar la prevenţie, ci joacă un rol semnificativ şi în tratarea problemelor deja existente.
  Studiile au demonstrat că administrarea a 120 mg de coQ10 zilnic, începută la trei zile după un infarct, a sprijinit în mod semnificativ recuperarea şi a redus apariţia altor evenimente cardiace, cum ar fi infarctul, aritmia, angina etc. rezultatele au fost deosebite şi în cazul persoanelor care sufereau de insuficienţă cardiacă cronică.

  Acestea au fost monitorizate timp de un an, perioadă în care au consumat zilnic 2 mg de coQ10/kg de greutatecorporală. In cazul lor, incidenţa edemelor pulmonare şi a
  astmului cardiac ce acompaniază insuficienţa cardiacă a fost
  semnificativ redusă.
  Q10 poate contribui nu doar la sănătatea cardiacă, ci şi la menţinerea capacităţilor mentale. De exemplu, s-a observat că o doză crescută de coQ10, administrată timp de 16 luni, a îmbunătăţit semnificativ starea bolnavilor de Parkinson. Mai mult, are un efect benefic şi asupra persoanelor care suferă de migrene, o serie de studii demonstrând că o doză de coQ10 de numai 150 mg/zi poate reduce la jumătate atacurile de migrenă!


  Indiferent că depui un efort fizic crescut sau duci o viaţă stresantă, fii atent la semnalele pe care organismul ţi le transmite, fiindcă suplimentarea cu coQ10 este necesară în astfel
  de cazuri!

  Produse Calivita pe baza de Coenzima Q10:

 • Coenzyme Q 10 (90 capsule)
 • Coenzyme Q10 Sublingual (30 capsule)
 • Sublingual CoQ10 with natural lemon flavor (30 capsule)- Produs Nou!
 • Super Co Q 10 Plus (90 capsule)
 •  

   

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2010 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi