Calivita 

 

 

 

 

Beneficiile Ginsengului

 

  GinsengDiabetul de tip 2

  Deși ginsengul american a fost studiat mai intens pentru diabetul zaharat, ambele tipuri de ginseng Panax pot reduce nivelul zahărului din sânge, la persoanele cu diabet de tip 2. Cu toate acestea, în câteva studii ginsengul asiatic sau coreean a ridicat nivelul de zahăr din sânge.

  Unii oameni cred că ginsenoidele din ginsengul american ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge, în timp ce ginsenoidele din ginsengul asiatic ar putea creşte nivelul de zahăr din sânge.

  Performanţele mentale

  Oamenii care iau ginseng spun că se simt mult mai alerţi. Mai multe studii spun că ginsengul asiatic poate îmbunătăţi capacitatea de a gândi şi a memora. Primele cercetări au arătat că ginsengul asiatic poate îmbunătăți performanța aritmeticii mentale, concentraţia şi a memoria.
  Cele mai multe studii au descoperit că ginsengul chiar îmbunătăţeşte performanța mentală, dar au măsurat diferite tipuri de funcții mentale.

  Rezistenţa fizică

  A existat o serie de studii în care s-a folosit ginsengul pentru performanţele atletice ale oamenilor. Rezultatele au fost mixte, unele studii arătând o creştere a puterii şi rezistenţei, altele arătând o agilitate îmbunătăţită sau un timp de reacție mai bun, iar altele nu au înregistrat niciun efect. Chiar și așa, sportivii iau adesea ginseng pentru a le stimula rezistenţa şi puterea.

  Stresul

  Ginsengul este uneori numit un "adaptogen", adică vă ajută organismul se facă faţă stresului fizic sau mental.
  Un studiu pe 501 de bărbați și femei care trăiesc în Mexic a arătat că ginsengul îmbunătăţeşte calitatea vieţii (energia, somnul, viaţa sexuală, satisfacţia personală). Într-un alt studiu bine realizat, persoanele care au luat suplimente nutritive cu ginseng au declarat că sunt mai fericite decât cei care au luat suplimentul fără ginseng.

  Fertilitate/disfuncție erectilă

  Se crede că ginsengul stimulează performanţele sexuale, dar nu sunt multe studii care să susțină asta. În studiile pe animale, ginsengul asiatic a crescut producţia de spermă, activitatea sexuală şi  performanţa sexuală. Un studiu pe 46 de bărbaţi a înregistrat o creștere a numărului de spermatozoizi.

  Boala Alzheimer

  Rapoartele individuale și studiile pe animale indică faptul că ginsengul poate încetini rata de agravare a bolii Alzheimer și poate îmbunătăți memoria și comportamentul.

  Cancer

  Mai multe studii sugerează că ginsengul poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer. Într-un studiu observațional, cercetătorii au studiat 4634 de oameni timp de 5 ani şi au constatat că cei care au luat ginseng au avut un risc mai mic de cancer la plămâni, ficat, pancreas, ovare şi stomac. Dar nu se poate spune cu siguranţă că şi alți factori (obiceiurile alimentare sănătoase) nu au contribuit la scăderea riscului de cancer.

  Simptomele menopauzei

  Au fost doar câteva studii care au observat efectele ginsengului asupra simptomelor menopauzei. Două studii bine concepute care au evaluat ginsengul roşu coreean sugerează că planta poate ameliora simptomele menopauzei şi poate îmbunătăţi starea de spirit. Ginsengul a fost utilizat împreună cu un supliment de vitamine şi minerale.

  Suplimente pe baza de ginseng:

  Panax Ginseng

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro