Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Beneficiile Iodului asupra sanatatii


  Ce este iodul?

  Iodul este un mineral de care corpul are nevoie pentru a produce hormoni tiroidieni care sunt esentiali pentru cresterea si dezvoltarea normala a organismului. In organismul nostru aproximativ 70-80% din iod se gaseste in glanda tiroida de la nivelul gatului, restul cantitatii este distribuit de-a lungul intregului corp, printre care ovare, muschi si sange. Daca organismul tau nu are suficient iod poti dezvolta hipotiroidism (nivel scazut al hormonilor tiroidieni).
  Dintre simptomelor acestuia amintim:

  1. oboseala
  2. scaderea in greutate
  3. piele uscata
  4. sensibilitate la schimbarile de temperatura.

  Aceasta deficienta apare mai adesea la femei decat la barbati, si este mai comuna la femeile insarcinate si copii mai mari. La copii hipotiroidismul le poate afecta dezvoltarea psihica si mentala. Semnul clasic al deficientei de iod este umflarea glandei tiroide.Unele persoane cu hipotiroidism dezvolta o glanda tiroida umflata foarte mult cunoscuta sub numele de gusa. Iodul mai este folosit pentru curatarea ranilor si tabletele de iod pot fi folosite pentru a purifica apa.
  Iodul poate fi folosit pentru urmatoarele afectiuni:

  Inflamatii orale

  Anumite dovezi sugereaza ca clatirea a gurii cu iod reduce simptomele de inflamatii orale datorate chimioterapie si radioterapie.

  Modificari fibrochistice la san

  Anumite studii sugereaza ca iodul ajuta in tratamentul bolii sanului fibrochistic. Femeile cu boala fibrochistica a sanului au o anumita sensibilitate la nivelul sanilor. Un alt studiu a constatat ca terapia cu iod au scazut simptomele asociate cu fibromul polichistic la san.

  Rani

  Iodul este adesea folosit pentru dezinfectarea pielii si curatarea ranilor. Unguentele pe baza de iod sunt utilizate frecvent pe arsuri pentru a reduce riscul de infectie.

  Expunerea de radiatii

  Iodura de potasiu poate fi luata de catre cineva care a fost expus la radiatii pentru a reduce acumularile din tiroida. Aceasta actiune reduce riscul de cancer la glanda tiroida.

  Prevenirea gusei

  Gusa sau umflarea glandei tiroide poate fi cauza unei deficiente de iod. Atentie insa prea mult iod poate cauza de asemenea gusa. Gusa datorata deficientei de iod este foarte rara in tarile foarte dezvoltate.

   

  Produse naturiste calivita pe baza de iod:

 • Power Mins
 • Full Spectrum
 •  

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2010 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi