Calivita 

 

 

 

 

Beneficiile Plantei Echinaceea

 

  Echinaceea este una dintre cele mai populare plante din America de astăzi. Arheologii au descoperit dovezi că amerindienii foloseau echinaceea de peste 400 de ani pentru a trata infecții și răni și ca un tratament general pentru toate bolile.

  EchinaceeaDe-a lungul istoriei, oamenii au folosit echinaceea pentru a trata scarlatina, sifilisul, malaria, septicemia și difteria.

  Deși această plantă a fost populară în timpul secolelor XVIII şi XIX, folosirea sa a început să scadă în Statele Unite după introducerea antibioticelor. Preparatele pe bază de echinaceea au devenit din ce în ce mai populare în Germania de-a lungul secolului XX. De fapt, cele mai multe cercetări științifice privind echinaceea au fost efectuate în Germania.


  Astăzi, oamenii folosesc echinaceea pentru a scurta durata răcelii şi gripei şi pentru a reduce simptomele precum: durerea în gât (faringită), tusea și febra. Naturişti recomandă echinaceea pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru lupta împotriva infecţiilor corpului.

  Utilizare generală Echinaceea

  Mai multe studii de laborator și pe animale au arătat că echinaceea conţine substanţe active care sporesc activitatea sistemului imunitar, calmează durerea, reduc inflamaţia şi au efecte hormonale, antivirale şi antioxidante. Din acest motiv, experţii în plante recomandă echinaceea pentru a trata infecțiile tractului urinar, candida, infecţiile ale urechii, ciuperca la picior, sinuzite, febra fânului (numită şi rinită alergică), precum și pentru vindecarea rănilor. Un studiu sugerează că extractul de echinaceea a exercitat o acțiune antivirală pe dezvoltarea răcelii, declanșată de virusul herpes simplex (HSVI).

  Răceala si Echinaceea

  Încă nu este clar dacă echinaceea poate ajuta sau nu la prevenirea şi tratarea răcelii. Unele studii au arătat că planta vă poate face să vă simţiţi mai bine mai repede. Altele sugerează că echinaceea nu are nici un impact asupra unei răceli. Mai multe studii clinice au arătat că oamenii care iau echinaceea, de îndată ce se simt rău, reduc severitatea răcelii și au mai puține simptome decât cei care nu iau planta.

  Un studiu pe 95 de persoane cu simptome timpurii ale răcelii şi gripei (cum ar fi dureri de gât și febră), a arătat că cei care beau mai multe cești de ceai de echinaceea în fiecare zi, timp de 5 zile, se simt mai bine mult mai repede decât cei care au băut ceai fără echinaceea.
  O revizuire a 14 studii clinice a constatat că echinaceea a redus şansele de a dezvolta o răceală cu 58% şi a redus durata răcelii cu până la 4 zile. Cu toate acestea, unii experţi contestă aceste constatări, susținând că au existat mai multe puncte slabe în analize. Preparatele pe bază de echinaceea, testate în studiile clinice, diferă foarte mult. Este important să alegeți un supliment de echinaceea de înaltă calitate.

  Descrierea plantei Echinaceea:

  Echinaceea este o plantă perenă care creşte în Vestul Mijlociu din America de Nord. Ea are tulpini înalte, are o floare roz sau purpurie și are un con central care este, de obicei, mov sau maro. Conul este, de fapt, un cap de semințe cu ţepi ascuţiţi care seamănă cu un pieptene.

  Suplimente pe baza de echinaceea:

  Virago

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2013 © calivitavelcu.ro