Calivita 

 

 

 

 

Beneficiile Semintelor de Struguri

 

  Prezentare generală seminte de struguri:

  Seminte de struguriStrugurii (Vitis vinifera) au fost apreciaţi pentru valoarea lor medicinală și nutrițională de mii de ani. Egiptenii mănâncă struguri de cel puțin 6.000 de ani, iar majoritatea filosofilor antici greci lăudau puterea de vindecare a strugurilor - de obicei sub formă de vin. Vindecători europeni făceau unguente din seva de viță de vie pentru a trata bolile de ochi și piele.

  Frunzele de struguri au fost folosite pentru a opri sângerarea, inflamația şi durerea, cum ar fi cele cauzate de hemoroizi. Strugurii necopţi au fost folosiţi pentru a trata dureri de gât, iar strugurii uscați (stafidele) au fost folosiţi pentru constipație și sete. Strugurii rotunzi, dulci şi copți au fost folosiţi pentru a trata o serie de probleme de sănătate, inclusiv cancerul, holera, variola, greața, infecțiile oculare şi bolile de piele, rinichii și ficat.


  Dar strugurii - sau substanţele din ei, în special în complexele oligomerice proanthocianidine (OPC) - au fost consideraţi antioxidanţi puternici. Unii oameni cred că ei ar putea ajuta la tratarea mai multor afecţiuni, de la boli de inimă, la cancer şi la îmbătrânirea pielii, cu toate că nu există dovezi ştiinţifice concludente în ceea ce priveşte aceste afecţiuni. Cu toate acestea, există dovezi că extractul din seminţele de struguri poate ajuta la tratarea insuficienţei venoase cronice și edemului.

  Un studiu efectuat pe voluntari sănătoși a constatat că aportul de extract din seminţe de struguri a crescut în mod substanțial nivelul de antioxidanţi din sânge. Antioxidanţii sunt substanţele care distrug radicalii liberi - compuşii nocivi din organism care atacă ADN-ul (materialul genetic) şi provoacă moartea celulelor. Se crede că radicalii liberi contribuie la îmbătrânire, precum și la dezvoltarea unui număr de probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă şi cancer.

  Descrierea plantei:


  Strugurii sunt originari din Asia, de lângă Marea Caspică, dar au fost aduşi în America de Nord și Europa. Această plantă are frunze mari, zimțate, iar scoarța tulpinii tinde să se cojească. Strugurii pot fi roșii verzi sau violeţi.

  Ce contin semintele de struguri ?


  Vitamina E, flavonoidele, acidul linoleic și OPC-ul se găsesc în concentraţii mari în semințele de struguri. Acești compuși pot fi găsiţi şi în pieliţa strugurilor, dar în concentrații mai mici. OPC-urile se găsesc şi în sucul de struguri, și în vin, dar în concentrații mai mici. Resveratrolul este un alt de compus care se găseşte în struguri, care este înrudit cu OPC-ul și se găseşte în principal în pieliţă. Resveratrolul a devenit foarte popular ca un antioxidant şi este studiat în legătură cu multe boli.

  Suplimente pe baza de seminte de struguri:

  Resveratrol Plus

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro