Calivita 

 

 

 

 

Beneficiile Usturoiului

 

  Prezentare generală Usturoi:


  Beneficiile UsturoiuluiUsturoiul a fost folosit atât ca aliment, cât și ca medicament în multe culturi de mii de ani. La începutul secolului al XVIII-lea, groparii din Franţa beau vin cu usturoi zdrobit crezând că îi va proteja de ciuma care a ucis mulți oameni în Europa. În timpul Războaielor Mondiale, soldaţilor li se dădeau usturoi pentru a preveni gangrena.

  Astăzi, usturoiul este folosit pentru a ajuta la prevenirea aterosclerozei sau rigidizării arterelor (acumularea de placă în artere care poate bloca fluxul de sânge şi poate duce la atac de cord sau accident vascular cerebral), la prevenirea nivelului ridicat de colesterol, hipertensiunii arteriale și pentru a stimula sistemul imunitar. Usturoiul poate proteja şi împotriva cancerului.

  Usturoiul este bogat în antioxidanţi care ajută la distrugerea radicalilor liberi - particule care pot afecta membranele celulare şi ADN-ul și pot contribui la procesul de îmbătrânire, precum și la dezvoltarea unui număr de afecţiuni, inclusiv boli de inimă şi cancer. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi şi pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre daunele pe care le provoacă.

  Usturoiul este benefic împotriva următoarelor afecţiuni:

  Boli de inimă

  Acesta poate încetini ateroscleroza (rigidizarea arterelor) și poate scădea tensiunea arterială. Cele mai multe studii asupra tensiunii arteriale au folosit o formulă specifică, numită Kwai. Un studiu care a durat 4 ani a descoperit că persoanele care au luat 900 mg de praf de usturoi pe zi au încetinit dezvoltarea aterosclerozei. De asemenea, usturoiul pare a fi un anticoagulant, ceea ce înseamnă că subţiază sângele, iar acest lucru ar putea ajuta la prevenirea atacurilor de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale.

  Răceli

  Unele dovezi sugerează că usturoiul poate ajuta la prevenirea răcelilor. Într-un studiu, oamenii au luat suplimente de usturoi şi placebo timp de 12 săptămâni în timpul "sezonului rece", între lunile noiembrie și februarie. Cei care au luat usturoi au avut mai puţine răceli decât cei care au luat placebo.

  Cancer

  Usturoiul poate consolida sistemul imunitar, ajutând corpul să lupte împotriva bolilor precum cancerul. În eprubete, usturoiul părea să aibă o activitate anticancerigenă. Studiile pe populaţie sugerează că oamenii care mănâncă mai mult usturoi crud sau fiert sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta anumite tipuri de cancer, în special cancerul de colon şi de stomac. De fapt, cercetătorii care au analizat 7 studii au constatat o reducere cu 30% a riscului de cancer colorectal în rândul persoanelor care au mâncat mult usturoi crud sau fiert.

  •  Un studiu pe scară largă, denumit "Studiul Sănătăţii Femeilor din Iowa", a cercetat cantitatea de usturoi, fructe şi legume din dietele a peste 41 de mii de femei. Rezultatele au arătat că femeile care au mâncat usturoi, fructe şi legume mai des au avut un risc cu 35% mai mic de a dezvolta cancer de colon.

  •  Usturoiul poate ajuta sistemul imunitar să funcţioneze mai bine în vremuri de nevoie. Într-un studiu pe 50 de persoane cu cancer colorectal inoperabil, cancer de ficat sau cancer pancreatic, activitatea sistemului imunitar s-a îmbunătăţit după ce au luat extract de usturoi timp de 6 luni.

  Suplimente pe baza de usturoi:

  Garlic Caps

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2013 © calivitavelcu.ro