Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Beneficiile Vitaminei A

 

  Vitamina A este cel mai adesea cunoscuta pentru efectele sale pozitive asupra vederii. Pe langa efectele pozitive asupra vederii vitamina A este vitala pentru reglarea genelor, mentinerea unei pieli sanatoase, intareste sistemul imunitar si productia de celule rosii.

  Deficienta de vitamina A este rara in tarile dezvoltate si destul de des intalnita in tarile in curs de dezvoltare cum este si tara noastra. Deficienta vitamieni A are efect la inceput asupra vederii si creste susceptibilitatea la afectiuni infectioase.

  Exista mai multe forme de vitamina A necesare organismului:

  - retinal un metabolit al vitaminei A pentru vedere;

  - retinol - este o forma a vitaminei A care poate fi stocata in organism si transformata in retinal atunci cand organismul are nevoie;

  - acidul retinoic care este necesar pentru reglarea genelor.

  Vitamina A este importanta pentru vedere

  Cand privim obiecte imaginea se formeaza pe retina. Vitamina A are efecte benefice asupra vederii in general si imbunatateste vederea pe timp de noapte.

  Vitamina A regleaza genele

  Genele nostre tin codul proteinelor vitale necesare functionarii organismului de zi cu zi. Astfel, aceste proteine sunt necesare codul genetic trebuie transmis. Cu toate acestea transmiterea genei trebuie facuta cu regularitate. Acidul retinoic ajuta la reglarea acestei rate de transcriere.

  Vitamina A intareste sistemul imunitar

  Pielea, sistemul digestiv, respirator si urinar sunt componente importante ale sistemului imunitar. Acestea sunt prima bariera a corpului in fata infectiilor. Forma vitaminei A de retinol este responsabia de mentinerea functiei celulare de a forma aceasta bariera. Vitamina A este necesara si pentru formarea si activarea celulelor albe.

  Vitamina A este importanta pentru producerea de celule rosii

  Toate celulele rosii sunt produse din celule stem. Vitamina A faciliteaza transformarea celulor stem in celule rosii. Vitamina A ajuta fierul sa intre in hemoglobina - componentul care transporta oxigenul din celele rosii.

  Produse calivita pe baza de vitamina A: Beta Catoten

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2010 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi