Calivita 

 

 

 

Beneficiile vitaminei B2

 

  Ca multe alte forme de vitamina B, corpul dumneavoastra necesita vitamina B2. Vestea buna este faptul ca vitamina B2, cunoscuta si sub numele de riboflavina, se poate obtine usor. Aceasta este prezenta intr-o varietate de alimente. Cu toate acestea, vitamina B2 este si o vitamina solubila in apa. Asta inseamna ca organismul dumneavoastra nu o pastreaza, ci este eliminata din corp prin urina. Deci este foarte important sa va asigurati ca obtineti o cantitate suficienta de vitamina B2. Daca obtineti o cantitate suficienta de vitamina B2, exista unele beneficii de care corpul dvs. se va bucura. Aici sunt cateva dintre beneficiile pe care vitamina B2 le ofera:

  Ajuta organismul sa descompuna caloriile

  Indiferent daca mancati o friptura suculenta sau un pachet de bomboane, aproape tot ce mancati sau beti (cu exceptia apei) are calorii. Calorii sunt folosite pentru a produce energie, iar vitamina B2 este vitamina care va ajuta organismul sa transforme aceste calorii in energie. Atunci cand mancati sau beti ceva, vitamina B2 descompune caloriile care vin in corpul dumneavoastra in forma de proteine, grasimi si carbohidrati. Apoi proceseaza aceste calorii si produce energie pentru corpul dvs. Acest lucru poate fi foarte util pentru dvs., daca folositi multa energie facand exercitii fizice. Aveti nevoie de o multime de vitamina B2 pentru a va ajuta organismul sa produca mai multa energie.

  Ajuta organismul sa produca globule rosii

  Globulele rosii din sange sunt cel mai frecvent tip de celule sanguine din corpul dumneavoastra. Ele sunt responsabile cu furnizarea oxigenului in diferite parti ale corpului. Deci, evident, aveti nevoie de o multime de celule rosii in sange. Fara vitamina B2, corpul dvs. nu va fi capabil sa transporte mai mult oxigen in tot corpul, din cauza numarului scazut de globule rosii.

  Asigura o piele si o vedere sanatoasa

  Daca mancati alimente care sa ofere o cantitate suficienta de vitamina B2, va ajutati organismul sa mentina un echilibrul in pielea dvs. si va imbunatateste vederea. Daca nu reusiti sa obtineti o cantitate adecvata de vitamina B2, aveti mai multe sanse sa va apara eruptii cutanate si probabil veti fi sensibili la lumina. Este foarte important sa consumati o cantitate suficienta de vitamina B2 pentru a preveni aceste lucruri si pentru a mentine o piele si o vedere sanatoasa.

  De unde sa obtin vitamina B2?

  Din fericire, vitamina B2 se gaseste in o multime de alimente. De exemplu, puteti cumpara anumite cereale imbogatite cu vitamine B2 sau puteti sa mancati carne rosie si legume cu frunze pentru a obtine cantitatea zilnica recomandata de vitamina B2. Dar, daca suspectati ca suferiti de o deficienta de vitamina B2, rugati-va medicul de familie sa va recomande suplimentele cu vitamina B2.


   


Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro