Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Beneficiile Vitaminei B9 sau Acidul Folic


  Vitamina B 9 cunoscuta si sub demirea de acid folic este unul dintre cei mai importanti nutritenti de care avem nevoie. Acidul folic este necesar pentru efectuarea tuturor proceselor celulare. Ajuta deasemenea la transformarea carbohidratilor, grasimilor si proteinelor in energie si asigura sinteza ADN-ului si ARN-ului.

  Acidul Folic ajuta la producerea normala de celule rosii si o buna oxigenare. Deficienta de acid folic conduce la afectiuni foarte grave cum ar fi cancerul, boli de inima, pierderea de masa osoasa si alte afectiuni.

  Pentru a evita carenta de acid folic trebuie sa aveti o alimentatie echilibrata. In cazul in care nu aveti o alimentatie echilibrata este necesar sa luati un supliment pe baza de acid folic.

  Acidul folic se recomanda inainte de sarcina, in timpul sarcinii si dupa sarcina

  Doza recomandata zilnica de acid folic este de 400 mg pentru cei mai multi adulti cu exceptia unor cazuri speciale cand necesatul de acid folic este mai ridicat. Unul dintre cele mai bune exemple este acela al femeilor insarcinate. Acestea necesita o suplimentare cu inca 400 mg/zi din momentul planificarii sarcinii pana la momentul in care nu mai alapteaza.

  Reproducerea celulara este mult mai rapida pentru dezvoltarea fetusului. Tubul neural al copiilor se formeaza inca din primele 28 de zile ale sarcinii inainte de a fi semne vizibile ale sarcinii.

  In acesta perioada trebuie administrata o cantitate adecvata de acid folic pentru a ne asigura ca creierul, craniul si maduva spinarii fetusului se vor dezvolta corespunzator. Printr-un aport crescut de acid folic sunt prevente unele afectiuni neurologice ireversibile cum ar fi anenceflie si spina bifida.

  Din acesta cauza este o indee foarte buna sa incepeti consumul de acid folic chiar inainte de conceptie. Un lucru interesant este ca si barbatii pot avea beneficii in urma consumului de suplimente pe baza de acid folic. Studiile arata ca suplimentarea cu acid folic la barbati creste fertilitatea si reduce defectele cromozomiale ale spermatozoizilor.

  Suplimentarea cu acid folic trebuie sa continue in timpul sarcinii, deaorece lipsa acestuia sporeste sansa de nastere prematura si o dezoltare anormala a fetusului. Bebelusi ai caror mame nu si-au suplimentat alimentatia cu acid folic in timpul sarcinii sunt mai predispusi sa aiba o greunata mica la nastere, buze despicate, boli congenitale, defecte la nivelul membrelor si retard mintal.

  Acidul folic este transmis bebelusului prin laptele matern. Aportul insuficient de acid folic conduce la o dezvoltarea insufienta la copii si creste riscul de leucemie infantila.

  Suplimentarea cu acid folic accelereaza recuperarea dupa pierderea de sange

  O alta situatie care necesita suplimentarea cu acid folic este pentru recompletarea sangelui pierdut. Suplimentarea cu acid folic ajuta la formarea celulelor rosii si imbunatateste capacitatea sangelui de a transporta oxigen.

  Din aceata cauza atunci cand bem un pahar de suc de portocale dupa ce am pierdut sange sunt reduse simptomele ca ameteala sau lesinul. Ar trebui sa folosesti un supliment de acid folic dupa ce ai donat sange, ai avut o operatie sau orice alt caz care a dus la o pierdere insemnata de sange.

  Produse Calivita pe baza de acid folic:

  Stress Management B Complex

  Mega B Complex

  New Life Multivitamin

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2010 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi