Calivita 

 

 

 

 

Beneficiile Vitaminei K 1

 

    Vitamina K1 este una dintre mai multe vitamine K prezente în unele alimente naturale. Aceste vitamine au unele efecte specifice asupra sănătății, pe care nutriţioniştii şi oamenii de ştiinţă le studiază pentru a-i ajuta să obţină mai multe informații cu privire la modul în care un regim alimentar natural sau cu suplimente alimentare poate ține oamenii sănătoși.

    Funcția vitaminei K1


    Vitamina K1 și un element similar K2 sunt folosite cel mai proeminent ca coagulanți. De fapt, termenul de "vitamina K" vine de la ortografia germană și scandinavă a cuvântului coagulant. Fiind coagulanți naturali, vitamina K1 și nutrienţii similari pot ajuta la prevenirea sângerării excesive.
    O serie de alte vitamine K, numite K3, K4 și K5, este utilizată în principal în hrana animalelor.

    Efectele asupra sănătății ale vitaminei K1

    Beneficii Lucerna În afară de a fi folosită ca un coagulant natural, vitamina K1 are şi alte beneficii specifice pe care comunitatea medicală le studiază.
    Vitamina K1 poate fi folosită pe piele, pentru a limita efectele unor tipuri de vânătăi, sau în unele tipuri de tratamente pentru piele. Aplicarea locală ajută în a grăbi decolorarea vânătăilor, potrivit unor dermatologi. De asemenea, unii medici susţin că vitamina K poate fi de ajutor, ca parte a unui compus, în scăderea cercurilor întunecate din jurul ochilor, o boală care afectează o mulțime de oameni și determină o mulțime de consumatori să caute soluții posibile în dermatologie.

    O altă utilizare principală a vitaminei K1 este într-o unitate pediatrică sau neonatală. Medicii americani au recomandat ca toţi nou-născuţii să primească o injecţie cu vitamina K pentru a-i ajuta să li se coaguleze sângele, deoarece nou-născuții tind să aibă o deficienţă de acest element și pot experimenta sângerare excesivă. Copiii prematuri trebuie să fie observaţi dacă au aceste tipuri de deficiențe sau alte probleme de sănătate.
    De asemenea, vitamina K1 este utilizată pentru a trata deficienţele de protrombină cauzate de factori externi, cum ar fi orice element care subţiază sângele.
    Pe lângă utilizările de mai sus ale vitaminei K1, cercetătorii se uită la modul în care acest element poate ajuta densitatea osoasă. Medicii din Japonia se uită la modul în care vitamina K1 poate ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer.

    Pericolele pe care le prezintă vitamina K

    Medicii îi avertizează pe cei care iau anticoagulante sau medicamente similare să-şi limiteze ingestia de alimente bogate în vitamina K, precum varza şi spanacul.
    Dacă o să descoperim mai multe lucruri despre vitamina K, o să ne fie mai uşor să creăm diete speciale pentru anumite afecţiuni medicale. Din ce în ce mai mulţi oameni sunt interesaţi de ştiinţa alimentelor, pentru că își dau seama că nivelurile nutritive le pot afecta sănătatea la un nivel foarte profund.

    Suplimente nutritive pe baza de vitamina K:

  • Green Care (240 tablete) - alfalfa
  • Liquid Chlorophyll (473 ml) - clorofila lichida
  •  

     

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro