Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Despre bioritm

 

Bioritmul este definit in DEX ca "Ritm al activităţii organismului datorat particularităţilor biologice individuale."

Denumirea "bioritm" provine din limba engleza ("biorhythm"). In esenta, teoria bioritmurilor spune ca viata unei persoane este influentata de cicluri periodice de natura biologica, care se repeta ritmic, si ca se pot face previziuni ale momentelor de varf si de colaps ale ciclurilor biologice ale unei persoane.
Cat de mult influenteaza bioritmul viata unei persoane variaza de la om la om; teoria bioritmurilor ne spune ca exista trei ritmuri ciclice primare ce ne influenteaza viata:
  • Ciclul fizic - ritm ciclic cu o durata 23 de zile.El influenteaza factorii fizici ca: forta, rezistenta fizica, rezistenta la imbolnaviri,coordonarea miscarilor
  • Ciclul intelectual - ritm ciclic cu o durata de 33 de zile. El influenteaza atentia, capacitatea de invatare, memoria, claritatea �n g�ndire.
  • Ciclul emotional - ritm ciclic cu o durata de 28 de zile; el influenteaza starile emotionale, ducand la momente de maxim si minim in ceea ce priveste creativitatea,perceptia, sensibilitatea emotionala

 

Teoria clasica a bioritmurilor a aparut la inceputul secolului XX, totul pornind de la observatii directe.Pentru prima data, posibilitatea unor variatii ritmice de natura ciclica a fost observata de un profesor de

psihologie al Universitatii din Viena (Hermann Swoboda).Pe baza datelor stranse el a concluzionat ca exista un ciclu fizic de 23 de zile si unul emotional de 28 de zile.

Un numerolog amator, pe numele sau Wilhelm Fliess a ajuns la aceeasi concluzie, in mod independent, bazandu-se pe observari similare.In treacat fie spus, pe munca lui Fliess s-a bazat celebrul Sigmund Freud atunci cand punea bazele teoriei psihanalizei.

Ciclul intelectual a fost descoperit de catre un al treilea cercetator, profesor la universitatea din Innsbruck (Alfred Teltscher), care a observat ca studentii sai au un ritm ciudat de repetitie al zilelor bune si zile "rele", astfel capacitatea de memorare si atentie a acestora fluctueaza cu un ciclu de 33 de zile.

Teoria a fost cercetata amanuntit de numerosi savanti de-a lungul timpului, uneori cu rezultate contradictorii, cu prisosinta in Germania, Statele Unite si Japonia.S-a mers pana acolo incat companiile aeriene aveau referinte catre bioritm in manualul pilotilor.

 

 

Produse CaliVita recomandate pentru reglarea bioritmului:

1. Pt. persoane cu varsta intre 25-50 ani:

- Vital pe grupa sanguina (1-1-0 dupa masa, 2-3 luni continuu, intareste sistemul imunitar si rezistenta organismului printr-un aport adecvat de minerale si vitamine).

- Rhodiolin (1-0-1 inainte de masa, 2-3 luni continuu, are efect antistres, de relaxare a sistemului nervos central si periferic prevenind astfel insomniile nocturne si somnolenta diurna-din timpul zilei).

- Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, 2-3 luni continuu, echilibreaza circulatia sanguina cerebrala si periferica mentinand un ritm biologic normal pentru o buna stare de sanatate).

- Melatonina (0-0-1, ajuta la inducerea si reglarea somnului de noapte si asigura o reintrare in normal cu odihna si refacerea in cazul somnului de noapte superficial, neodihnitor si la ore tarzii).

2. Pt. persoane cu varsta peste 50 ani:

- Senior Formula (1-1-0 dupa masa, 2-3 luni continuu, confera organismului un echilibru perfect de minerale, vitamine si alti nutrienti necesari varstei cu rol de potentare a imunitatii si asigurarea unei circulatii sanguine adecvate).
- Rhodiolin (1-1-1 inainte de masa, 2-3 luni continuu, efect de relaxare a sistemului nervos si crestere a tonusului cerebral prevenind insomniile si starile de indispozitie).
- Super Soya Lecithin (1-0-1 in timpul mesei, 2-3 luni continuu, imbunatateste memoria printr-o buna oxigenare a creierului si previne fenomenele de ramolisment cerebral secundare senilitatii).


 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

 

    2010 © calivitavelcu.ro