Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita pentru boala celiaca

 

Boala celiaca este o boala cronica digestiva provocata de intoleranta ereditara la gluten. Glutenul este o componenta din grau, orez, ovaz, secara si hibrizi de grau, ca triticale si kamut. Cauza bolii celiace este necunoscuta, desi se stie ca afecteaza in general tipul caucazian al descendentilor europeni.

  Cand o persoana cu boala celiaca mananca gluten, este afectat intestinul subtire. Se crede ca intestinul subtire raspunde la gluten ca la un antigen, iar sistemul imunitar efectueaza un atac atunci cand este absorbit de intestin. Acesta determina inflamarea invelisului subtire. Ca urmare, formatiunile mici, alungite, la nivelul lumenului intestinal, numite vili, sunt afectate si distruse, ceea ce impiedica organismul sa absoarba nutrientii necesari.

  Malabsorbtia devine o problema serioasa, la fel ca pierderea de vitamine, minerale si calorii care cauzeaza malnutritie, in ciuda unei diete adecvate. Una dintre probleme este diareea. Pentru ca boala celiaca impiedica digestia, alergiile alimentare pot sa apara si ele.

  Boala celiaca afecteaza atat adultii, cat si copii si poata aparea la orice varsta. Apare adesea cand copiilor li se introduc primele cereale, jurul varstei de 3-4 luni. La altii boala poate fi declansata de stres emotional sau traume fizice, asa cum sunt operatiile si sarcina.

  Primele semne sunt diareea, pierderea in greutate si deficiente nutritionale. Alte simptome pot fi greata, balonarea, scaunele mari, galben deschis, care plutesc, depresia, oboseala, iritabiliatatea, crampele musculare si/sau durerile in articulatii si oase.

  Netratata boala celiaca poate devenii grava, punand in pericol viata. Boala de oase, ca osteoporoza, afectarea sistemului nervos central, accese determinate de absorbtia incorecta a acidului folic, hemoragii intene, boli ale pancreasului, infertilitate, avort sau defecte din nastere si boli genitale sunt doar cateva din afectiunile pe termen lung care le poate da boala celiaca.

  Produse calivita recomandate:

  - Evening Primrose Oil - Necesali pentru vilii din intestine;

  - Stress Management B Complex

  - Mega B Complex

  - Full Spectrum

  - Super Mega 50

  - Power Mins

  - Green Care

  - Liquid Chlorophill

  - Strong Bones

 

 

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro