Calivita 

 

 

 

 

Bromelaina

   

  Date generale despre bromelaina


  Bromelaina este un amestec de enzime care se gasesc in ananas, care au proprietatea de a digera proteinele. Ananasul a fost folosit de secole in America Centrala si de Sud pentru a trata indigestia si a reduce inflamatia. Bromelaina este derivata din radacina si sucul de ananas si a fost ivolata de ananas la sfarsitul anilor 1800.Comisia germana a aprobat ca bromelaina sa fie folosita pentru a trata umflarea si inflamatia care apare dupa o interventie chirurgicala in special operatiile la nivelul simturilor .

  Bromelaina este folosita pentru a trata o serie de afectiuni dar este deosebit de eficienta in reducerea inflamatiilor ce apar in urma infectiilor si leziuniilor.

  Bromelaina are efecte pozitive in urmatoarele afectiuni


  Operatii, entorse si luxatii

  Bromelaina reduce umflarea, vanataile, timpul de vindecare si durere dupa operatii si diferite leziuni fizice. Aceasta este utilizata pentru a reduce inflamatiile in cazul entorselor, luxatiilor, fracturilor si diferite leziuni musculare. Studiile arata ca persoanele care au suferit operatii la nivel dintiilor, nasului si picioarelor au observat o reducere a inflamatiei. In Europa bromelaina este folosita pentru a trata umflarea sinusurilor, urechi, gatului dupa interventii chirurgicale sau traumatisme.

  Rani si arsuri

  Unele studii facute sugereaza ca bromelaina atunci cand este aplicata pe piele este utila pentru indepartarea tesutului mort in cazul arsurilor de gradul 3. Un studiu preliminar in care s-a folosit un aget de debridare derivat din bromelaina pentru a trata persoane cu arsuri de gradul 2 si 3 a demonstrat ca are efecte pozitive.

  Sinuzita (inflamarea sinusurilor)

  Bromelaina ajuta la reducerea tusei si mucoasei nazale asociate cu sinuzita, usurand umflarea si inflamatia cauzata de febra fanului.

  Artrita

  Un studiu sugereaza ca bromelaina impreuna cu medicatia standard reduce durerea de genunchi in cazurile de osteoartrita. Alt studiu sugereaza ca bromelaina este de ajutor in reducerea durerilor la persoanele care sufera de artrita reumatodoida.

  Infectii

  Unele studii efectuate in laborator sau pe animale sugereaza ca bromelaina poate distruge anumite virusuri si bacterii. Sunt necesare mai multe studii pe oameni pentru a dovedi ca aceasta functioneaza.

  Doza recomandata de bromelaina

  Copii - nu administrati bromelaina copiilor. Nu exista nici un studiu care sa ateste daca aceasta este recomandata sau nu copiilor.

  Adulti - comisia germana recomanda intre 80-300 mg de 2-3 ori pe zi.
  Pentru anumite afectiuni pot fi prescrise doze mai mari:

  - Bolii digestive: 500 mg pe zi, divizate in mai multe doze in timpul mesei;

  - Leziuni: 500 mg de patru ori pe zi, pe stomacul gol;

  - Artrita: intre 500 - 2000 mg divizat in doua doze.

  Produse naturiste pe baza de bromelaina

  Digestive Enzymes ...................................12,5 mg.

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine