Calivita 

 

 

 

 

Calciu pentru femei

   

  Calciul este esential pentru femei in fiecare faza a vietii lor. Este necesar pentru a intari oasele si dintii si ajuta la reglarea batailor inimii si a impulsurilor nervilor. Pe masura ce imbatranim, calciul joaca un rol esential lupta cu osteoporoza (o boala care scade densitatea oaselor).

  De cat calciu are nevoie o femeie?

  Cantitatea de calciu de care are nevoie o femeie depinde de varsta acesteia. 1000 de mg de calciu pe zi poate fi suficient inainte de varsta mijlocie sau inainte de menopauza. Pe masura ce imbatranesc si odata ce ajung la menopauza, femeile ar trebui sa mareasca cantitatea la 1500 mg pe zi.

  Cum poate o femeie sa faca rost de calciul de care are nevoie?

  Exista multe alimente bogate in calciu pe care le puteti consuma. Aceste alimente sunt produsele lactate precum: laptele, branza, inghetata si iaurtul.
  Calciul se mai gaseste si in spanac sau varza.

  Pot asigura suplimentele necesarul zilnic de calciu?

  Suplimentele de calciu sunt o metoda buna de a primi cantitatea necesara de calciu. Cand luati un supliment, ar trebui sa luati in considerare o firma producatoare cunoscuta, sa va uitati la cantitatea totala de calciu din supliment si daca poate provoca tulburari la nivelul stomacului. Unele femei aleg suplimente care contin si vitamina D. Vitamina D ajuta la protejarea oaselor. Ea se gaseste in mod natural in toate produsele lactate.

  Calciu pentru femeile care alapteaza

  Este esential ca femeile care alapteaza sa se asigure ca primesc o cantitate adecvata de calciu pe zi. Majoritatea profesionistilor va vor spune ca o cantitate normala este de 1000-1300 mg pe zi. Aceasta doza poate proveni de la alimentele pe care le consuma o mama care alapteaza, de la suplimente cu calciu sau de la o combinatie dintre cele doua.
  Este necesar ca o mama care alapteaza sa primeasca destul calciu, deoarece alaptatul provoaca o pierdere temporara de calciu.

  Date importante despre calciu

  • Este important sa luat calciu pe parcursul intregii zile. Daca luati suplimente cu calciu, incercati sa impartiti doza in doua si sa o luati dimineata si seara.
  • Oaselor nu le pasa sub ce forma luati calciul. Puteti lua si sub forma de suplimete si sa-l obtineti din produse alimentare.
  • Daca luati medicamente precum Fosamax sau Actonel, nu luati calciu de dimineata. Calciul va interfera cu absorbtia acelor medicamente.
  • In cazuri rare, calciul provoaca constipatie sau balonare. Daca sunteti constipata, incercati sa beti mai multe lichide. Daca sunteti balonata, incercati sa luati mai putin calciu sau sa schimbati firma producatoare de supliment.

  Calciul este un nutrient extrem de important, asa ca aveti grija de oasele dumneavoastra si bucurati-va de o doza zilnica de calciu.

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro