Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Tratarea calculilor renali cu produse CaliVita

Calculii renali apar din cauza tulburarilor de metabolism, avitaminoza A, hiperparatiroidism, infectii, tulburari ale unor electroliti din sange: Na, Ca, P. Dupa compozitia lor chimica, se deosebesc: calculi urici (litiaza urica), calculi oxalici (litiaza oxalica) si calculi fosfatici (litiaza fosfatica). O alimentatie prea bogata in carne va acidifia prea mult urina si va favoriza precipitarea fosfatilor si a carbonatilor. O alimentatie prea bogata in dulciuri si cartofi, cafea, spanac, macris, tomate (alimente oxalifere), va favoriza precipitarea oxalatilor. Concentrarea exagerata a urinei timp indelungat, deoarece se beau prea putine lichide sau se lucreaza la temperatura ridicata, poate fi o cauza a precipitarii sarurilor.
Excesul de saruri poate fi adus si din mediul extern: ape minerale consumate timp indelungat, mai ales daca sunt vechi sau alimente bogate in oxalati sau acid uric (viscere, icre, ciocolata). Precipitarile excesive de saruri apar in boli metabolice (diabet - oxalati, guta - acid uric), intestinale (colite, paraziti - oxalati), ale glandei paratiroide (fosfati, oxalati) sau ale oaselor (fosfati).
Si pH-ul urinei are influenta. Astfel, precipitarile sunt favorizate de aciditatea mare a urinei (urati) sau de scaderea aciditatii (fosfati, carbonati). Infectiile urinare, staza urinara favorizeaza precipitarea. Chiar si ereditatea poate avea un rol.
Colicile renale se manifesta diferit in functie de locul unde este piatra (lombare - in bazinet; vezicale - in vezica; tipice - in uretere). Se declanseaza la efort, mers cu vehicule cu trepidatii care se insotesc cu hematurie. Litiaza favorizeaza localizarea infectiilor la rinichi (pielonefrite).
Se vor bea multe lichide, in asa fel incat sa urineze 1,5 l/zi pentru a impiedica precipitarea sarurilor. Se vor evita alimentele bogate in oxalati si acid uric.
 

 

Produse naturale Calivita recomandate in calculi renali:

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

2009 © calivitavelcu.ro