Calivita 

 

 

 

Cand ar trebui sa luam suplimente de vitamina B2?

 

  Vitamina B2, cunoscuta si sub numele de riboflavina, este un nutrient solubil in apa, care joaca un rol esential in a mentine o stare de sanatate buna. Vitamina B2 ajuta in a oferi o buna functionare a multor functii ale corpului precum: metabolism, formarea globulelor rosii, reproducere, respirare si productie de anticorpi. Vitamina B2 este fundamentala si pentru cresterea, vindecarea si dezvoltarea pielii, parului, unghiilor si a tesuturilor.

  Am si eu nevoie de suplimente de vitamina B2?

  Printr-o dieta echilibrata si ducand un stil de viata sanatos, puteti reduce, si uneori elimina, riscul de a dezvolta o deficienta de vitamina B2. In cazul in care suferiti de o deficienta de vitamina B2, ar putea fi necesar sa luati un supliment pentru a creste aportul de vitamina B2.

  Aceasta deficienta este caracterizata prin urmatoarele simptome:

  •  Probleme digestive
  •  Inflamarea limbii
  •  Mancarime, ardere si oboseala a ochilor
  •  Sensibilitatea la lumina
  •  Umflari si dureri de gat
  •  Piele crapata
  •  Oboseala
  •  Par si piele unsuroasa
  •  Unghii despicate
  Daca consumati mai putin de doza zilnica recomandata de riboflavina, care este de 1.7 mg pe zi pentru un adult de sex masculin si de 1.3 mg pe zi pentru o femeie adult, ati putea prezenta un risc de a dezvolta o deficienta de vitamina B2 si, in acest caz, daca incorporati un supliment de vitamina B2 in dieta dvs., va va ajuta foarte mult sa tineti aceste simptome la indepartare.

  Alte cazuri

  Exista cateva cazuri in care suplimentele de vitamina B2 chiar sunt recomandate. Consumul de alcool in mod regulat si in cantitati mari poate duce la o deficienta de riboflavina. In plus fata de acest lucru, femeile care au luat anticonceptionale si cele care iau antibiotice vor trebui sa suplimenteze aportul riboflavina, deoarece aceste substante reduc capacitatea organismului de a absorbi vitamina B2 in mod eficient, ceea ce duce la niveluri reduse de nutrienti in organism. De asemenea, femeile gravide si care alapteaza trebuie sa stimuleze aportul lor de riboflavina cu suplimente.
  Inainte de a lua suplimente de vitamina B2, consultati-va medicul de familie pentru a afla care produs vi se potriveste cel mai bine sau daca suplimentele sunt cea mai buna solutie pentru dvs. Acesta va poate recomanda o dieta cu alimente bogate in vitamina B2 in schimbul suplimentelor. Nu luati niciun medicament dupa cum va taie capul, chiar daca se pot lua din farmacii fara prescriptie medicala.


   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro