Calivita 

 

 

 

 

Despre Alcoolul Polihidric

 

  Alcoolul polihidric nu este nici zahăr, nici alcool. Este o substanță care apare în mod natural în plante şi este un îndulcitor care este folosit în bomboane, deserturi și este găsit în guma de mestecat sub numele de xilitol. Spre deosebire de zahăr, alcoolul polihidric are nevoie de mai mult timp pentru a fi absorbit în organism, făcându-l ideal pentru oricine care suferă de diabet zaharat. Totuşi, ar trebui să fie în continuare consumat cu moderație, deoarece cantitățile mari de orice tip de zahăr vă pot afecta sănătatea.

  Efecte secundare
  Alcoolul polihidric tinde să cauzeze gaze şi balonare. Acest lucru este cauzat de cantitățile mici care nu sunt absorbite în sânge şi care stau și fermentează în intestine. Diareea este un alt efect secundar al consumului de alcool pilihidric. Dacă observați oricare dintre aceste simptome după ce aţi consumat ceva cu alcool polihidric, atunci ar trebui să evitaţi produsele cu acest îndulcitor.

  Alcoolul polihidric conține mai puţine calorii decât zaharul normal, ceea ce îl face ideal pentru cineva care urmează o cură de slăbire. De asemenea, nu promovează cariile dentare, acesta fiind motivul principal pentru care este folosit pentru a îndulci guma de mestecat. Alcoolul polihidric are toate avantajele pe care le oferă zahărul, fără toate efectele secundare negative pe care le provoacă consumul de zahăr.

  Alcoolul polihidric vs îndulcitorii artificiali
  Îndulcitorii artificiali, cunoscuţi sub numele de zaharină și aspartam, nu conțin deloc calorii, în timp ce alcoolul polihidric are aproximativ 2,6 calorii pe gram. Folosiţi-i după preferinţe. Alcoolul polihidric nu este la fel de dulce ca zahărul obișnuit și veţi ajunge să folosiţi mai mult pentru a obține acel gust "dulce" pe care îl râvniţi. Astfel, veţi vedea că veţi avea dificultăţi în a pierde în greutate. Dar, dacă nu sunteţi îngrijoraţi de calorii, alcoolul polihidric este mai sănătos decât îndulcitorii artificiali, pentru că este un îndulcitor natural.

  Totul depinde de motivul pentru care îl folosiţi. Dacă sunteți diabetic, alcoolul polihidric este ideal pentru păstrarea sub control a nivelului de glucoză din sânge. Dacă încercaţi să pierdeţi în greutate, atunci ar trebui să folosiţi alcoolul polihidric în loc de zahăr normal. Deci, pur și simplu, depinde de problemele de sănătate pe care le aveți sau dacă pur și simplu căutaţi o alternativă mai bună pentru zahăr.

  Alegeri
  Dacă aveți probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, ar fi bine pentru dvs. să discutaţi despre opţiunile existente cu medicul dvs. de familie. Ca în cazul oricărui tip de zahăr sau îndulcitor, persoanele diabetice pot intra în şoc diabetic dacă consumă cantităţi mari de zahăr sau îndulcitori. Deci, alcoolul polihidric ar trebui să fie folosit cu moderație, așa cum ați face cu orice alt îndulcitor.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro