Calivita 

 

 

 

 

Cartilajul de Rechin

   

  Date generale despre Cartilaj de rechin

  Cartilajul este un tip de tesut conjunctiv din organism, care este dur dar flexibil, compun din colagen, proteine si zahar. Cartilajul se gaseste in nas si urechi precum si in articulatiile de la genunchi, solduri, umeri si degete. Cartilajul folosit in suplimente provine de obicei de la rechini sau bovine. Cartilajul de rechin a fost propus ca tratament pentru cancer bazat pe ideea ca rechinii nu fac cancer. In testele de laborator cartilajul are sa opreasca formarea de noi vase de sange.

  Tumorile canceroase au nevoie de noi vase de sange pentru a creste asa ca cercetatorii s-au intrebat daca cartilajul de rechin poate micsora tumorile canceroase. Cu toate acestea parerile sunt impartite in ceea ce priveste beneficiile cartilajului de rechin in tratamentul cancerului.

  Unele studii arata ca cartilajul este recomandat in tratamentul osteoartritei care este artrita datorita uzurii normale si leziunilor care apar atunci cand cartilajul din articulatii este distrus.

  Afectiuni in care cartilajul de rechin are efecte pozitive

  Psoriazis

  Unele studii sugereaza ca extrasul de cartilaj de rechin reduce inflamatia si pruritul de la psoriazis, soriazisul este o boala de piele care se manifesta prin aparitia pe piele a unor pete argintii sau rosii.

  Osteoartrita

  Cele doua substante care alcatuiesc cartilajul, glucozamina si condroitina au efecte pozitive in osteoartrita. O parte din aceste studii sugereaza ca condroitina este recomandata in tratarea osteoartritei. In osteoartrita cartilajele incheieturilor se rup din cauza uzurii normale sau accidentarilor.

  Cancer

  Desi nu exista studii clare in acest sens cartilajul de rechin este adesea recomandat ca tratament alternativ in cancer. Cercetatorii s-au intrebat daca cartilajul produce anumite substante care sa stopeze cresterea vaselor noi de sange. Tumorile canceroase au nevoie de vase de sange pentru a supravietui deoarece sangele le ofera oxigenul si nutrientii necesari pentru a supravietui. Daca cartilajul priveaza tumorile canceroase de oxigen si nutrienti atunci cancerul este eliminat.

  Nota

  Datorita efectului sau de inhibare a formarii de noi vase de sange, cartilajul de rechin nu trebuie consumat inainte si dupa operatii si in perioada sarcinii.

  Doza recomandata de cartilaj de rechin

  Copii - copii sub 18 ani nu ar trebui sa consume cartilaj de rechin.

  Adulti - la persoanele peste 18 ani doza recomandata de cartilaj de rechin este intre 200 - 2000 mg de doua, trei ori pe zi.

  Produse naturiste pe baza de cartilaj de rechin

  Shark Aid ...................................................................750 mg.

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine