Calivita 

 

 

 

 

Ce Beneficii ne aduc Antioxidantii?

 

  AntioxidantiAntioxidantii ofera o serie de beneficii pentru sanatate si s-a considerat multa vreme ca ar putea preveni diferite boli, precum cancerul si boala Alzheimer. Cercetarile sugereaza ca antioxidantii chiar pot fi eficienti in prevenirea unui numar mare de boli asociate cu inaintarea in varsta.

  Ce sunt antioxidantii si unde ii putem gasi?

  Antioxidantii sunt prezenti in fructe si legume proaspete, precum si in cereale integrale. Fructele si legumele care au culori puternice si distinctive, cum ar fi rosiile, afinele rosii, porumbul galben si morcovii portocali sunt bogate in antioxidanti.
  Un numar mare de vitamine, minerale si compusi din alimente au proprietati antioxidante. Vitaminele A, C si E sunt printre cele mai cunoscute, la fel si beta-caroten, licopenul si seleniul.

  Alimentele care contin cantitati mari de antioxidanti sunt:


  •  Morcovii
  •  Legumele cu frunze verzi, cum ar fi varza si spanacul
  •  Fructele de padure, ciresele si strugurii
  •  Ceaiul verde
  •  Citricele
  •  Merele si perele

  Cum lupta antioxidantii impotriva stresului oxidativ si a radicalilor liberi?

  Pe masura ce imbatranim, tesuturile corpului sufera de stres oxidativ, datorita procesului de oxidare. Oxidarea apare atunci cand moleculele din corpul nostru pierd electroni in fata moleculelor de oxigen incarcate electric din sangele nostru. Aceste molecule de oxigen incarcate electric sunt numite "radicali liberi" si au potentialul de a provoca daune ADN-ului celular. Pe termen lung, prejudiciul poate deveni ireversibil si poate duce la aparitia unor boli.

  Oxidarea este un proces natural care are loc in fiecare dintre noi. Pentru ca este un proces natural, o dieta bogata in antioxdanti este necesara pentru a mentine un nivel mic de radicali liberi in corp si sa va mentineti sanatatea. Cu cat aveti mai multi radicali liberi in corp, cu cat veti suferi mai grav de pe urma oxidarii.

  Pe masura ce inaintam in varsta, sistemul natural de aparare al corpului nostru impotriva oxidarii, radicalilor liberi si a stresului oxidativ devine mai putin eficace. De aceea, cercetatorii cred ca un nivel ridicat de antioxidanti pot preveni multe boli legate de inaintarea in varsta.
  Anumite obiceiuri pot creste numarul de radicali liberi din corpul nostru. Fumatul, consumul de alcool si statul la plaja poate mari nivelul de radicali liberi din corp.

  Beneficiile pe care le aduc antioxidantii

  Antioxidantii sunt necesari pentru ca ne curata radicalii liberi din fluxul sanguin. Unele studii au aratat ca antioxidantii pot reduce semnele de imbatranire prin minimizarea ridurilor si pastrarea texturii pielii. Ei pot proteja si pielea de arsurile solare.
  Desi nu s-a dovedit ca antioxidantii pot trata orice afectiune, cercetarile au aratat ca antioxidantii au avut un rol important in prevenirea unui numar mare boli degenerative si boli legate de varsta, inclusiv:
  •  cancer
  •  boli cardiovasculare
  •  tulburari cognitive
  •  disfunctie imunitara
  •  cataracta
  •  Alzheimer

  Din pacate in zilele noastre legumele si fructele nu mai contin o cantitate suficienta de antioxidanti din cauza poluari mediului inconjurator.

  Produse Calivita pe baza de antioxidanti

 

 

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro