Calivita 

 

 

 

 

Cimicifuga

 

  CimicifugaAcum mai bine de două secole, amerindienii au descoperit că rădăcina plantei cimicifuga (Actaea racemosa, cunoscută anterior ca Cimicifuga racemosa) a ajutat la ameliorarea crampelor menstruale şi a simptomelor menopauzei, cum ar fi: iritabilitate, schimbări de dispoziție şi tulburări ale somnului.

  Astăzi, oamenii folosesc cimicifuga din aceleași motive. De fapt, planta a fost folosită pe scară largă pentru mai bine de 40 de ani în Europa și este aprobată în Germania pentru efectele sale împotriva disconfortului premenstrual, simptomelor dureroase ale menstruaţia şi menopauzei.

  Simptomele menopauzei

  Destul de multe studii clinice confirmă faptul că cimicifuga este eficientă pentru ameliorarea simptomelor menopauzei, deși unele n-au înregistrat nicio îmbunătăţire. Studiile timpurii făcute de germani au arătat că cimicifuga îmbunătăţeşte simptomele fizice și psihologice ale menopauzei, inclusiv anxietatea, transpirațiile nocturne şi uscăciunea vaginală.


  Într-un studiu clinic pe 120 de femei cu simptomele menopauzei, cimicifuga a fost mai eficientă în ameliorarea transpiraţiilor nocturne decât fluxetina antidepresivă (Prozac).
  Având în vedere rezultatele mai multor studii clinice, mulți experți concluzionează ca cimicifuga poate fi o alternativă sigură şi eficientă pentru femeile care nu pot sau nu vor să facă terapie de substituție hormonală (TSH) pentru menopauză.

  Cu toate acestea, experţii nu sunt de acord cu privire la eficacitatea și siguranța folosirii cimicifugei pentru ameliorarea simptomelor menopauzei. Colegiul American de Obstetrică şi Ginecologie (ACOG) raportează că multe dintre primele studii au fost prost concepute și nu au evaluat siguranța și eficacitatea cimicifugei la peste 6 luni de folosire, totuşi, ACOG recunoaște valoarea cimicifugei pentru simptomele menopauzei.

  Bufeurile de căldură asociate cu tratamentul pentru cancerul mamar

  Medicamentele împotriva cancerului mamar, cum ar fi tamoxifena (Nolvadex), pot provoca bufeuri. Deşi pacienţii cu cancer de sân pot lua cimicifuga pentru a reduce numărul și intensitatea bufeurilor, două studii bine concepute au arătat că planta nu este mai eficientă decât placebo. În plus, cercetătorii de la Yale au raportat că medicamentele pe bază de plante, cum ar fi cimicifuga, pot interfera cu tratamentele împotriva cancerului mamar (radiații și medicamente pentru terapia de cancer).

  Un studiu clinic pe 949 de pacienţi cu cancer mamar şi 1524 de controale a constatat că folosirea cimicifugei a avut efecte semnificative de protecție împotriva dezvoltării cancerului de sân. Totuşi, sunt necesare mai multe cercetări. Pacienții cu antecedente de cancer mamar sau care sunt implicați activ într-un tratament împotriva cancerului mamar trebuie să discute cu medicul înainte de a lua cimicifuga.

  Artrită

  Studiile preliminare sugerează că cimicifuga poate ajuta la reducerea inflamaţiei asociată cu osteoartrită şi artrită reumatoidă. Într-un studiu ştiinţific, cercetătorii au ajuns la concluzia că o combinație de cimicifuga, scoarţă de salcie (Salix sp.), sarsaparilla (smilax spp.), rășină de guaiacum (Guaiacum officinale) și scoarţă de plop (Populus tremuloides) poate ajuta la ameliorarea simptomelor osteoartritei.

  Osteoporoza

  Studiile de laborator au descoperit că estrogenii din cimicifuga pot inhiba pierderea osoasă, cum ar fi în cazul osteoporozei, dar sunt necesare mai multe cercetări.

  Suplimente pe baza de cimicifuga:

  Menopausal Formula

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro