Calivita 

 

 

 

Cine ar trebui sa ia in considerare folosirea sarii de potasiu?

 

  Sarea de potasiu este adesea folosita ca un substitut pentru sarea normala de clorura de sodiu (sare pe care o gasiti pe masa din bucataria dumneavoastra); si pentru un motiv bun se intampla asta. Cei mai multi oameni folosesc prea multa sare in fiecare zi, ceea ce poate prezenta un risc ridicat pentru atacuri de cord, hipertensiune arteriala si accident vascular cerebral.

  De asemenea, de multe ori, pentru ca oamenii mananca prea multa sare, le lipseste cantitatea corecta de potasiu. Sarea de potasiu ofera un substitut care este „jumatate sare” si care incorporeaza beneficiile aromei sarii de clorura de sodiu cu beneficiile pentru sanatate ale unei portii de potasiu.

  Ce riscuri prezinta clorura de sodiu?

  Sodiul este o parte esentiala a corpului si vine din clorura de sodiu. Acesta lucreaza pentru a va mentine fluidele in echilibru, in timp ce ajuta muschii sa se contracte si sa se relaxeze. Dar corpul dvs. poate absorbi prea mult sodiu, fapt care va impovara sangele cu apa. Cand prea mult sodiu este combinat cu un nivel scazut de potasiu, inimii ii este greu sa pompeze sange, cauzand hipertensiune arteriala.

  Deoarece nu exista simptome evidente ale hipertensiunii arteriale, multi oameni nici macar nu stiu ca sunt in pericol pana cand acestia sufera de un atac de cord, accident vascular cerebral sau afla ca au o boala de inima.
  Alti oameni care consuma prea multa sare pot dezvolta boli de rinichi, deoarece rinichii lor sunt fortati sa lucreze in plus pentru a elimina apa in plus, retinuta de ionii de sodiu din corp. Bolile de rinichi si hipertensiunea arteriala pot fi prevenite atat prin controlul aportului de sodiu, cat si prin cresterea consumului de potasiu.

  Cine ar trebui sa foloseasca sarea de potasiu?

  Un adult obisnuit ar trebui sa consume mai putin de 2300 mg de sodiu pe zi, pentru a ramane sanatos. Acest lucru  include eliminarea sau limitarea consumului de alimente prelucrate, preambalate si extrem de sarate.
  Oamenii care sunt predispusi la hipertensiune arteriala sau pre-hipertensiune ar trebui sa ia in considerare inlocuirea sarii de clorura de sodiu cu sare de potasiu. Deoarece sarea de potasiu este formata numai pe jumatate din clorura de sodiu, aceasta schimbare va scadea cu cel putin jumatate aportul de sodiu, cu conditia ca aceeasi cantitate de sare sa fie folosita in mancare.

  Exista anumiti factori care ar putea creste nevoia de sare de potasiu. Adulti de varsta mijlocie si mai in varsta necesita o cantitate mai mica de sodiu in dieta lor pentru a ramane sanatosi (mai putin de 1.500 de mg pe zi).

   

   

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro