Calivita 

 

 

 

 

Coaja de psyllium

   

  Date generale despre Coaja de Psyllium

  Psyllium este o fibra solubila avand efect laxativ bland. Acesta provine de la o planta arbust denimita Plantago Ovata. Acesta planta peste tot in lume insa este cea mai raspandita in India. Fiecare planta poate produce pana la 15.000 de seminte din care deriva coaja de psyllium.

  Fibrele solubile gasite in coaja de psyllium ajuta la scaderea colesterolului. Psyllium ajuta la tratarea constipatiei si diareei si este utilizat pentru tratarea sidromului de colon iritabil, hemoroizi, precum si alte probleme intestinale. Psyllium este adesea folosit pentru scaderea zaharului din sange la diabetici. Cand cojile de psyllium vin in contact cu apa, se umfla si formeaza o masa gelatinoasa, care ajuta la eliminarea deseurilor prin tractul intestinal. Anumite studii sugerea ca aportul crescut de fibre intre care si psyllium reduce riscul de a dezvolta cancer de colon.

  Afectiuni in care este recomandat psyllium

  Cancer de colon

  Unele studii arata ca suplimentele bogate in fibre cum este psyllium ne protejaza de cancerul de colon.

  Constipatie

  Multe studii au demostrat ca platagina amelioreaza constipatia. Psyllium in combinatie cu apa se umfla si stimuleaza intestine accelerand procesul de eliminare a deseurilor prin tractul digestiv. Psyllium este utilizat pe scara larga ca si laxativ in Europa, Asia si America de Nord.

  Diabet

  Studiile arata ca psyllium ajuta la reglarea nivelului de zahar in sange si a colesterolului la persoanele cu diabet. Acesta reduce de asemenea sansa de a dezvolta diabet la persoanele care au un asemenea risc.

  Diaree

  Psyllium poate fi folisit pentru ameliorarea diareei. Acesta absorbe o cantitate ridicata de apa in tractul digestiv si elimina diareea.

  Boli de inima

  Adaugand in dieta alimente cu continut bogat in fibre cum este psyllium scade riscul de a dezvolta afectiuni de inima. In plus studiile arata ca o dieta bogata in fibre solubile in apa este asociata cu un nivel scazut al trigliceridelor si cu un risc scazut de a dezvolta afectiuni cardiovasculare.

  Hemoroizi

  Doctorul va poate recomanda psyllium pentru a reduce durerea asociata hemoroizilor.

  Hipertensiune arteriala

  Studiile arata ca adaugand fibre in dieta Dvs in special psyllium va ajuta sa scadeti nivelul hipertensiunii arteriale. Intr-un studiu realizat pe o perioada de 6 luni suplimentarea cu psyllium a ajuta pacientii sa scada semnificativ hipertensiunea arteriala la persoanele supraponderale.

  Colesterol Marit

  Fibrele solubile cum este coaja de psyllium ajuta la scaderea colesterolul. Studiile arata ca psyllium reduce colesterolul rau (LDL), care ajuta la reducerea afectiunilor inimii.

  Inflamarea Colonului

  Psyllium are efete pozitive si in colonul inflamat.

  Sindromul Colonului Iritabil

  Mai multe studii arata ca psyllium ajuta la ameliorarea unor simptome ale colonului iritabil cum este diareea sau constipatia.

  Obezitate

  Studii si rezultate clinice arata ca psyllium ajuta sa te simti mai plin si reduce senzatia de foame.

  Doza recomandata de psyllium

  Copii - La copii psyllium se recomanda numai cu acordul medicului.

  Adulti - cum este specificat pe flacon

  Produse naturiste pe baza de Coaja de Psyllium

  Acidophilus with Psyllium ..............................................100 mg.

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine