Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita pentru Colon Iritabil

Sindromul colonului iritabil afecteaza aproximativ 18% din populatie, iar femeile sunt afectate intr-o proportie dubla fata de barbati. Jumatate dintre persoanele care se interneaza cu probleme gastrointestinale sufera de aceasta boala. Sindromul colonului iritabil este caracterizat de simptome cum ar fi excesiv de multe gaze, balonarea abdominala, discomfort si crampe intestinale, deseori asociate cu tulburari ale tranzitului precum constipatie sau diaree.

Orice forma de grasimi (animale sau vegetale) este un stimulator puternic al motilitatii intestinale. S-a observat ca simptomele sindromul de intestin iritabil se exprima mai puternic la femeie in timpul perioadelor menstruale, datorita cresterii concentratiei hormonilor sexuali in sange.

Diagnosticul este destul de dificil de pus pentru ca nu exista simptome specifice, iar manifestarile din acest sindrom pot aparea si cu ocazia altor tulburari digestive. Diagnosticul este mai degraba de excludere a altor boli, si este sugerat de discomfortul abdominal ameliorat cu defecatia, modificarea frecventei scaunului (mai mult de 3 scaune pe zi sau mai putin de 3 pe saptamana), modificarea consistentei scaunului, senzatia de urgenta sau de evacuare incompleta, balonare.

Sindromul colonului iritabil nu debuteaza la persoanele in varsta, nu se insoteste de sangerari gastrointestinale, scadere ponderala sau febra. Debutul simptomelor la persoane peste 40 de ani impune efectuarea unei colonoscopii.

Fiecare persoana afectata de sindromul colonului iritabil este unic in felul sau. Deci, regimul alimentar trebuie personalizat pentru ca dieta care ii face bine unui s-ar putea sa-i produca neplaceri altuia. De asemenea, consumarea aceluiasi aliment uneori poate determina probleme digestive iar alteori nu. Astfel, un regim alimentar foarte strict este inutil. Totusi, se recomanda identificarea alimentelor care ii provoaca simptomele si evitarea consumului acestora.

Regimul alimentar variaza si in functie de simptomatologia care predomina: diaree, constipatie sau alternanta diaree constipatie. Se recomanda reducerea consumului sau eliminarea din dieta a alimentelor care produc diareea, inclusiv cafeaua si alcoolul, a alimentelor bogate in grasimi, a alimentelor care produc gaze (fasolea, varza, broccoli) precum si a indulcitorilor artificiali pe baza de sorbitol (folositi in producerea gumei de mestecat fara zahar).

Pentru combaterea constipatiei se recomanda consumul crescut de fibre si de lichide, cat si program de exercitii fizice. Trebuie tinut un jurnal in care sa fie cuprinse meniurile zilnice si simptomele care apar dupa mese. Se recomanda ca mesele sa fie luate intr-un mediu linistit si relaxant.

Produse naturale eficiente in colon iritabil:

 

 

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro