Calivita 

 

 

 

 

Condroitina

   

  Date Generale Condroitina

  Condroitina este o molecula care apare in organism in mod natural.Aceasta este un component de baza a cartilajului - tesutul conjunctiv care acopera articulatiile. Suplimentele de condroitina sunt obtinute din surse naturale cum ar fii: rechinul sau cartilajul de bovine.

  Condroitina ajuta la mentinerea sanatoasa a cartilajelor , absorbind fluid in tesutul conjunctiv. De asemenea aceasta blocheaza enzimele care afecteaza cartilajele si stimuleaza producerea de cartilaj nou. Numeroase studii stiintifice sugereaza ca condroitina ajuta in tratamentul osteoartritei, osteoartrita este un tip de artrita caracterizat prin ruperea sau pierderea cartilajelor fie datorita unor accidentari fie uzurii normale. Aceasta apare de obicei la oameni in varsta. In unele studii suplimentele de condroitina au diminuat durerea in cazurile de osteoartrita. In trecut anumiti cercetatori considerau ca, condroitina stopeaza evolutia osteoartritei spre deosebire de tratamentul clasic.

  Condroitina este adesea luata cu glucozamina, alt supliment recomandat in osteoartrita.

  Utilizari terapeutice ale condroitinei

  Osteoartrita

  Rezultatele mai multor studii stiintifice sugereaza ca suplimentele de condroitina sunt de mare ajutor in tratarea osteoartritei. Mai ales cea care apare la nivelul genunchilor si soldurilor.
  Conform studiilor condroitina are urmatoarele efecte:

  - reduce durerea in cauzul persoanelor cu osteoartrita;

  - imbunatateste starea bolii la persoanele cu osteoartrita la nivelul soldurilor si genunchilor;

  - reducerea rigiditatea si umflarea articulatilor ;

  - elimina simptomele osteoartritei, pana la trei luni de la oprirea tratamentului.

  Cele mai multe studii arata ca condroitina trebuie administrata intre 2 si 4 luni pentru a se observa efectele pozitive.

  Afectiuni ale vezicii urinare

  Un studiu a constatat ca suplimentele de condroitina amelioreaza simptomele cistitei intestianale. Un alt studiu a constatat ca condroitina administrata pe cale orala ajuta la reducerea simptomelor vezicii hiperactive.

  Alte afectiuni

  Studiile sugereaza ca suplimentele de condroitina au efecte pozitive in boala Alzheimer, bolii de inima, ostoporoza, travaliu prematur.

  Doza recomandata de condroitina:

  Copii- condroitina nu este recomandata copiilor
  Adulti- 400 mg de trei ori pe zi sau 600 mg de doua ori pe zi, administrate de cale orala.

  Produse naturiste pe baza de condroitina

  Joint Protex ........................................................200 mg;

  Joint Protex Forte ..............................................270 mg;

  Shark Aid - catilaj de rechin..............................750 mg.

   

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine