Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Convulsii


  

Sunt contractii involuntare si sacadate ale muschilor intregului organism sau numai ale catorva dintre ei, insotite, de cele mai multe ori, si de alte simptome. Convulsiile (lat. "convellere" = "a scutura") se intalnesc atat la copii cat si la adulti. La copii ele apar mai ales in unele boli febrile (gripa, amigdalita, meningo-encefalita).

Primul ajutor pana la sosirea medicului (in convulsii):

- copilul va fi asezat pe pat, intr-o camera linistita si semiobscura;
- pentru evitarea asfixiei, mucozitatile din jurul nasului si ale gurii vor fi sterse cu o batista, capul fiindu-i aplecat intr-o parte;
- pentru evitarea muscaturii limbii, intre dinti se va introduce o batista curata, impaturita de mai multe ori;
- impachetari in cearceafuri muiate in apa rece, stoarse, la temperatura camerei, pentru convulsiile febrile;
- strangerea puternica a lobului urechii cu doua degete.

De retinut! Copii care fac convulsii trebuie inconjurati cu dragoste si caldura.

Bolnavii de epilepsie (gr. epilepsein = incepe brusc) prezinta convulsii generalizate, care se instaleaza brusc. Cu aceasta ocazie ei isi pierd cunostinta si cad la intamplare, suferind, uneori, leziuni grave. In timpul convulsiilor acesti bolnavi prezinta spume la gura si emisii involuntare de urina.

Primul ajutor pana la sosirea medicului (convulsii pe fond epileptic):

- eliberarea de stransoarea hainelor;
- stergerea mucozitatilor de la nas si de la gura cu o batista;
- introducerea intre dinti a unei batiste impaturite sau a unui prosop curat, dupa deschiderea gurii cu cea mai mare grija;
- strangerea puternica a varfurilor degetelor mare si mic de la maini;

Masuri igienice pentru bolnavii de epilepsie:

- interzicerea urmatoarelor profesii: conducator de vehicul, instalator electric, topitor, scafandru, acrobat, aviator etc.;
- interzicerea consumului de alimente prea sarate sau greu de digerat, a cafelei, a bauturilor alcoolice, a fumatului etc.;
- evitarea eforturilor fizice mari si a traumelor psihice;
- purtarea in permanenta, intr-un buzunar, a fisei de sanatate, pentru a usura punerea diagnosticului si acordarea primului ajutor..
 

Produse naturale Calivita recomandate pentru tratarea Convulsiilor de alta natura asociate cu Epilepsia :

- Noni liquid   (1-1-1 lingurite inainte de masa, 3 luni continuu, intareste sistemul imunitar al copilului, protejeaza sistemul nervos, asigura cresterea normala).

- Para Protex (1\2-1\2-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, intareste imunitatea impotriva virusilor si bacteriilor, previne infectiile in sfera ORL) sau pt.copii care pot inghitii pastilute Garlic(1-0-1 dupa masa,2 luni continuu).

Pentru copii:- idem ca la convulsii febrile plus:

- Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, 6 luni continuu, imbunatateste oxigenarea creierului, elimina starile de agitatie si neliniste, relaxant muscular).

Pentru adulti:

- Rhodiolin (1-1-1, inainte de masa, 6 luni continuu)

- Vital de grup sangiuna (1-1-0,dupa masa, regleaza nivelul mineralelor si vitaminelor din organism, in special sistem nervos).

- Noni liquid (1-2-1 linguri inainte de masa).

- Super Soya Lecithin (1-0-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, stimuleaza functia celulei nervoase si memoria).

SE POT LUA IN PARALEL CU MEDICATIA CLASICA.

- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex ,
pe programele corespuzatoare de reglare energetica.

- Optional se va consuma apa alcalina (vezi dispozitivul Aquarion), deosebit de benefica in eliminarea din corp a reziduurilor cu potential toxic-cancerigen, dezacidificarea sangelui, reglarea metoabolismului, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea optima a celulelor, curatirea colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea tesuturilor si in special a creierului.

 

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro