Calivita 

 

 

 

Cum sa faceti rost de toti aminoacizii esentiali daca sunteti vegetarian?

 

  Daca sunteti vegetarian, ar fi bine sa va asigurati ca primiti suficiente proteine ​​din dieta pe care o urmati, evitand in acelasi timp carnea. Aminoacizii sunt ceea ce aveti cu adevarat nevoie in dieta dvs. Aceste molecule de proteine ​​sunt disponibile in cele mai multe produse alimentare si este destul de dificil de urmat o dieta vegetariana bine echilibrata in care sa consumati destui aminoacizi esentiali pentru a mentine o sanatate optima.

  Cuvintele cheie sunt: bine echilibrata.

  Pentru a intelege modul in care o dieta vegetariana poate furniza in mod adecvat ​​suficiente proteine, este important sa stiti cum functioneaza proteinele din organism, precum si modul in care corpul le produce.

  Ce fac proteinele?

  Proteinele sunt esentiale pentru aproape fiecare functie a corpului. Proteinele furnizeaza pietrele de temelie pentru:
  •  Enzime, care ajuta la digestie
  •  Hormoni, care reglementeaza cresterea si multe alte functii ale corpului
  •  Muschi, piele si alte tesuturi
  •  Sistem imunitar

  Proteinele sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa. Cu toate acestea, o dieta centrata pe surse de proteine ​​provenite de la animale ofera de multe ori mai multe proteine ​​decat are nevoie organismul. De fapt, o dieta bogata in proteine ​​grele pot fi toxica.
  Pentru a mentine o nutritie optima, organismul are cu adevarat nevoie de o sursa sigura de aprovizionare cu aminoacizi, pietrele de temelie ale proteinelor.

  Aminoacizii

  Proteinele sunt construite din pietre de temelii numite aminoacizi. Exista opt aminoacizi esentiali. Sunt numiti esentiali deoarece acestia nu pot fi produsi de organism. Un al noualea aminoacid este adesea inclus, cu toate ca acest aminoacid este mai necesar pentru copii decat pentru adulti.

  Cele mai multe alimente contin amino-acizi. Nu toate alimentele contin proteine ​​intregi. Produsele de origine animala, cum ar fi carnea, ouale sau produsele lactate, contin proteine ​​intregi - un motiv pentru care avem tendinta sa presupunem ca sunt cele mai bune forme de proteine. Cu toate acestea, alimentele pe baza de plante contin aminoacizi de inalta calitate, pe care organismul ii poate utiliza pentru a crea proteine. In cazul in care un tip de alimente, cum ar fi fasole, nu contine un anumit aminoacid, acest decalaj o sa fie completat cu aminoacizii disponibili in cereale, nuci sau seminte.

  Cum sa obtineti aminoacizii esentiali urmand o dieta vegetariana?

  Un obicei prost practicat de multi oameni este acela de a manca tot timpul aceleasi produse. In orice dieta este important sa variati alimentele pentru a asigura o mare varietate de nutrienti. Cu o dieta vegetariana acest lucru devine chiar mai important.

  Asigurati-va ca mancati in fiecare zi cate un aliment din urmatoarele categorii:

  •  Boabe
  •  Nuci si seminte
  •  Soia
  •  Oua
  •  Lactate
  •  Fasole si leguminoase

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro