Calivita 

 

 

 

 

De ce este esential calciul pentru creier?

 

  CalciuToata lumea invata de la o varsta frageda despre importanta calciului pentru dinti si oase puternice. Dar ceea ce nu ati fost invatat este motivul pentru care calciul este esential pentru functionarea creierului. Calciul este o parte importanta a semnalelor electrice din sistemul nervos si nu poate ajuta sa intelegem mai bine de ce imbatranim.

  Al doilea mesager

  Cand un semnal chimic ajunge la o celula din creier, este treaba ionilor de calciu sa transmita semnalul din exteriorul celulei spre interior, prin crearea legaturilor intre proteinele ​​importante. Aceste proteine ​​sunt activate de calciu si pot cauza diferite modificari in celule, inclusiv ca celula sa activeze noi seturi de gene.

  Celule craniene sanatoase

  Exista mai multi ioni de calciu in afara celulei decat in ​​interiorul ei si, chiar daca are loc o mica schimbare in acest echilibru delicat al nivelurilor de calciu, va avea loc o mare drama in cadrul activitatii celulei.

  Celulele sanatoase ale creierului sunt capabile sa detecteze daca cantitatea de calciu este prea mare in interiorul celulelor, datorita unui sistem elaborat de pompe din diferite proteine. Acest sistem de pompe va muta calciul din interiorul celulei spre exterior. Daca acest sistem de pompe cedeaza, se acumuleaza calciu si celula moare.

  Procesul de imbatranire

  Calciul este moderatorul procesului de imbatranire. Genetica imbatranirii se bazeaza pe faptul ca proteinele, care fac parte din sistemul de pompare care elimina excesul de calciu din celule, nu se gasesc in celulele mai batrane ale creierului. In plus, aceste celule cerebrale mai batrane au pompe care nu sunt la fel de active, ceea ce inseamna ca nivelurile de calciu din celule sunt mai ridicate pentru un timp mai indelungat.

  Acest lucru, combinat cu lipsa unor proteine, face ca celulele sa ramana neprotejate de nivelul ridicat de calciu si devin stresate. Acest stres duce la deteriorarea lor si, in cele din urma, la moartea lor. Cheia sanatatii celulelor batrane sunt proteinele ​​care mentin functionarea acestor pompe de calciu in mod eficient. Faceti rost de aceste proteine si veti avea un creier sanatos si, fara indoiala, o viata mai lunga.

  Celule craniene sanatoase

  Deci, ce puteti face pentru a pastra aceste proteine ​​si pentru a pastra un nivel echilibrat de calciu la un nivel celular?

  Nu exista un raspuns exact la aceasta intrebare, dar exista cateva lucruri pe care le puteti face, care sa va ajute:
  •  Aport de calorii scazut: Consumul redus de calorii mentine un echilibru de calciu in creier si ajuta la reducerea dezintegrarii celulelor la persoanele in varsta.
  •  Ginseng: Se crede ca ginsengul ajuta la moderarea activitatii pompelor din celule si, prin urmare, ajuta la ameliorarea stresului asupra creierului persoanelor in varsta.
  •  Antioxidantii: extractele de seminte de struguri, fructele de padure si ceaiurile verzi asigura un impuls de energie pentru pompele din interiorul celulelor creierului.

  Despre Calciu Comentat de Tanase Veronica in data de . Foarte interesant articolul! Mi-a fost de ajutor. 5
   

  Produse Calivita pe baza de Calciu

  Strong Bones

  Strong Bones Plus

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro