Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Tratarea deficitului de Ca si Mg cu produse naturale Calivita

CALCIUL
Este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul omenesc. Contribuie alături de fosfor la menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor, împreună cu magneziul este responsabil de sănătatea sistemului cardiovascular. Aproape întreaga cantitate de calciu din corp (un kilogram! — un kilogram şi jumătate) este concentrată în oase şi dinţi. Un procent! de douăzeci la sută din întreaga cantitate de calciu din oase este reabsorbităj şi înlocuită în fiecare an (celulele osoase noi se formează pe măsură cei ţesutul osos vechi este distrus). Raportul între cantităţile de calciu şi fosfor existente în organism trebuie să fie de doi la unu (două părţi calciul pentru o parte fosfor). Calciul nu poate fi absorbit decât în prezenţa unei cantităţi suficiente de vitamină D. Pentru adulţi, doza zilnică necesară este de 800 până la 1200 mg calciu.
Ce poate face el pentru dumneavoastră?
Menţine o bună stare de sănătate a oaselor şi dinţilor. Asigură bătăile regulate ale inimii. Ajută în tratamentul insomniilor. Contribuie la metabolizarea fierului. Deţine un rol important în transmiterea impulsurilor nervoase, fiind un tonic al sistemului nervos.


Afecţiuni provocate de carenţa calciului
Rahitism, osteomalacie, osteoporoză (cunoscute şi sub numele de „boli ale oaselor fragile").


Suplimente de calciu
In mod obişnuit, disponibil sub forma de tablete de 250 — 500 mg.
Făina de oase, altădată unul din cele mai uzuale suplimente de calciu, nu se mai recomandă a fi administrată din cauza potenţialului conţinut de plumb, însă gluconatul de calciu (sursă vegetală) şi lactatul de calciu (un derivat al zaharurilor din lapte) sunt complet necontaminate de plumb şi se absorb uşor în organism. Cea mai indicată formă de prezentare al suplimentelor sunt tabletele de calciu chelatizat. Multe sorturi dea multivitamine şi preparate minerale includ în compoziţia lor şi calciu. Cantitatea de calciu din organism trebuie să fie dublă faţă de cea de magneziu. Dolomita este un produs natural care conţine calciu şi magneziu, nu necesită vitamină D pentru a fi asimilată. Cinci tablete de dolomita echivalează cu 750 mg calciu. Din păcate însă, ca şi în caz fainei de oase, dolomita are un conţinut ridicat de plumb — fapt ce face de nerecomandat pentru uzul farmaceutic.


Toxicitate
Doze zilnice care depăşesc 2000 mg pot conduce la hipercalcemii. De asemenea, cantităţi mari de calciu pot determina constipaţii şi riscuri crescute de infecţii urinare.


Inamici ai calciului
Cantităţi crescute de grăsimi, acidul oxalic (din ciocolată, spanac, pătrunjel, sfeclă şi revent) şi acidul fitic (din cereale) pot împiedica absorbţia calciului în organism.


Recomandari calciu.
Dacă suferiţi de dureri dorsale, un supliment de calciu chelatizat sau de citrat de calciu vă poate fi de ajutor. Durerile menstruale pot fi ameliorate prin mărirea dozei de calciu. Dacă vă plac copanele de pui sau de curcan, nu vă sfiiţi să le ronţăiţi; cartilagiile de la picioarele păsărilor au un conţinut ridicat de calciu. Dacă luaţi zilnic doze de 1500 mg calciu şi sunteţi predispus la infecţii urinare, însoţiţi aceste suplimente cu suc de afine; sucul are proprietatea de a forma un înveliş în jurul bacteriilor, împiedicându-le să se fixeze pe traiectul urinar. Adolescenţii care suferă de aşa-numitele „dureri de creştere" pot găsi alinare în mărirea cantităţii de calciu. Hipoglicemicilor li se recomandă sporirea dozei de calciu (cel mai bine sub formă de citrat, 1000-1500 mg zilnic). Dacă obişnuiţi să beţi multe băuturi răcoritoare, nealcoolizate, riscaţi — din cauza conţinutului lor ridicat în fosfor—consumarea rapidă a calciului din organism, având drept rezultat o potenţială osteoporoză. Eficacitatea calciului este mărită de prezenţa vitaminelor A, C, D, a fierului, magneziului şi fosforului (însă cantităţi mari de fosfor pot determina, aşa cum am mai menţionat, consumarea rezervei de calciu). Studii recente au demonstrat că administrarea zilnică a unei combinaţie de calciu, magneziu, vitamina D şi bor (aligoelement, în cantitate doar de 3 mg) poate preveni osteoporoza.

MAGNEZIUL

Necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, sodiului şi potasiului. Se măsoară în miligrame. Esenţial pentru buna funcţionare a muşchilor şi nervilor. Are un rol important în conversia energetică a glucozei din sânge. Cunoscut şi ca „mineralul anti-stres". Alcoolicii înregistrează în general un deficit de magneziu. Adulţii au nevoie de 250,350 mg zilnic. Pentru femeile gravide şi cele care alăptează, dozele necesare sunt de 300-355 mg. Corpul omenesc conţine aproximativ 21 g de magneziu.


Ce poate face el pentru dumneavoastră?
Are acţiune antidepresivă. Contribuie la menţinerea unui sistem cardio-vascular sănătos şi preîntâmpină atacurile de inimă. Menţine starea de sănătate a dinţilor, împiedică formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali şi biliari. Ameliorează neplăcerile cauzate de indigestii,inn combinaţie cu calciul, acţionează ca un tranchilizant natural.

Suplimente de calciu si magneziu
Chelaţii de calciu şi magneziu cu un raport exact de două părţi calciu la o parte de magneziu sunt unul din cele mai indicate suplimente. Disponibil în preparatele de multiminerale şi mulţi vitamine. Poate fii procurat sub formă de oxid de magneziu.
In mod obişnuit se prezintă în doze de 133,3 mg şi se administrează de patru ori pe zi. Suplimentele de magneziu nu se iau după mese deoarece neutralizează aciditatea gastrică.

Inamici ai magneziului
Medicamentele diuretice, alcoolul.

Recomandari magneziu
Dacă obişnuiţi să beţi regulat alcool, este recomandat să luaţi suplimente de magneziu. Dacă treburile zilnice vă extenuează, probabil că aveţi nevoie de mai mult magneziu. Femeile folosesc anticoncepţionale sau iau estrogeni, indiferent sub ce formă, trebuie să consume suplimente de magneziu (nu uitaţi: peştele, carnea şi produsele lactate au un conţinut redus de magneziu). Dacă meniul dumneavoastră include cantităţi mari de nuci, seminţe şi vegetale de culoare verde, probabil că astfel vă este satisfăcut necesarul de magneziu; în aceeaşi situaţie se află şi persoanele care consumă apă cu grad ridicat de duritate. Magneziul îşi îndeplineşte cel mai bine rolul în prezenţa vitaminei A, a calciului şi fosforului. Nu uitaţi că, datorită faptului că magneziul stimulează enzimele ce utilizează vitaminele Bl, B2, şi B6, deficienţa acestui mineral poate cauza simptome asociate cu insuficienţa vitaminelor B — în mod obişnuit convulsii.

 

Produse Calivita recomandate:

    Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

2009 © calivitavelcu.ro