Calivita 

CALIVITA - magazin de produse naturiste

la preţ distributie TVA inclus

Calivita - produse naturiste

Despre produsele naturiste CalivitaProdusele naturiste CalivitaAfectiuni si tratamente cu produsele naturiste CalivitaMarturiile consumatorilor produselor naturiste CalivitaAfacerea cu produsele naturiste CalivitaArticole despre produsele naturiste CalivitaComanda produsele naturiste CalivitaContact Calivita

Promotii Calivita

Calivita

Producatori produse sportivi

Prolab

Cytogenix

California Fitness

Iss Research

Twinlab

Muscletech

Six Star Muscle

Api

 

 

 

Deficit de atentie


  Abuzul de comunicare solicita angajatii pana cand acestia clacheaza. Psihiatrii americani au descoperit o noua boala, specifica epocii informationale, care are deja caracter de epidemie si se propaga cu mare repeziciune printre salariatii cu munca de birou din lumea occidentala. Este vorba despre sindromul deficitului de atentie, boala angajatilor care muncesc constant sub presiune, chinuindu-se sa faca mai multe lucruri deodata, mai exact, luptandu-se sa tina pasul, pe langa diversele sarcini ce le revin, cu o avalansa de mesaje venite pe telefonul mobil, e-mail, grupurile de mesaje instant, pentru a nu mai pune la socoteala si intreruperile colegilor care vin sa

  intrebe ceva, releva saptamanalul american „Time”.

  Potrivit psihiatrului Edward Hallowell, tehnologia moderna menita sa faciliteze comunicarea interumana si, implicit, munca nu face decat sa complice viata utilizatorului, solicitandu-i atentia pana la limita in care aceasta cedeaza. La clinica sa din Massachusetts, Hallowell a vazut in ultimii ani cum creste numarul pacientilor care se plang de simptome pe care el le considera ca fiind caracteristice sindromului lipsei de atentie. „Se plang ca sunt foarte iritabili.

  Productivitatea lor este in scadere. Nu se pot organiza. Sunt fortati sa ia decizii pe loc, fara sa aiba timp sa mediteze asupra unei probleme”, povesteste psihiatrul, care, in aprilie, urmeaza sa publice o carte pe aceasta tema.
  Oamenii se simt presati sa tina pasul cu fluxul de informatii cu care sunt bombardati, de teama sa nu piarda un mesaj important pe mail sau pe telefonul mobil.

    Dependenti de comunicare
  „Oamenii cred ca e vina lor daca raman in urma. Cred ca trebuie sa doarma mai putin, sa munceasca mai mult, sa stea mai mult la birou, insa toate acestea nu fac decat sa inrautateasca situatia, pentru ca nu-i dau creierului suficient timp sa se refaca dormind”, spune doctorul.
  Cele mai grave cazuri sunt acelea in care persoanele ajung sa nu se mai desparta nici in pat de telefonul celular si de laptop.

  Dependenta de comunicare este la fel de severa ca si cea de nicotina, daca nu si mai rea, este de parere psihiatrul care a constatat ca, in ziua de azi, in clipa in care un avion aterizeaza cei mai multi dintre calatori se grabesc nu sa-si aprinda o tigara, ci sa-si deschida lap-topul. „O pacienta m-a intrebat odata daca nu gasesc anormal faptul ca sotul ei isi aduce lap-topul in pat atunci cand fac dragoste”, povesteste amuzat Hallowell. „Ecranele acestor aparate au un magnetism pe care inca nu-l intelegem”, concluzioneaza el.

  Solutia nu este sa te chinuesti sa-ti organizezi mai eficient timpul, ci pur si simplu sa-ti stabilesti clar prioritatile, impunandu-ti, spre exemplu, sa nu mai raspunzi la mail atunci cand ai ceva de terminat si sa-ti oferi suficient timp de relaxare, in care toate aparatele sa fie inchise.

   

   

  Produse naturale recomandate in deficit de atentie :

    

   Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

   

    

  2009 © calivitavelcu.ro - Site supus drepturilor de autor

Noul magazin virtual CalivitaVelcu

Blog Calivita

Articole

Cure de slabire

Plante medicinale

Despre vitamine

Despre minerale

Despre proteine

Despre Aminoacizi

Plante daunatoare

Despre zahar

Despre sare

Despre apa