Calivita

 

 

 

 

Deficitul de vitamina D

 

  Copiii care stau perioade mai lungi de timp în aer liber, fie că se plimbă cu bicicletă, fie că fac activități sportive, fie că se joacă cu prietenii lor, vor creşte sănătoşi şi puternici.

   

  Un studiu publicat recent în revista Pediatrics demonstrează clar acest punct, după ce a constatat că mulți dintre cei mai grav bolnavi copii sunt copiii cu cele mai grave deficiențe de vitamina D, ceea ce înseamnă că aceşti tineri nu se expun suficient la lumina naturală a soarelui, pentru a-şi menține o sănătate corespunzătoare.

   

  Pentru studiul lor, dr. Kate Madden şi colegii săi de la Universitatea de Medicină din Carolina de Sud au evaluat 511 copii. Toţi acei copii au fost în o stare critică şi au fost internați la o unitate de terapie intensivă pentru tratament, între noiembrie 2009 și noiembrie 2010. Tuturor copiilor li s-au făcut analize de sânge, în care s-au evaluat concentrațiile de 25-hidroxi vitamina D (25(OH)D), un marker care este considerat a fi cel mai precis indicator al nivelurilor de vitamina D.

   

  La evaluare, echipa a observat că, cu cât era mai bolnav un copil, cu atât era mai probabil să aibă niveluri inadecvate sau deficitare de 25(OH)D - (25-hidroxi vitamina D). Echipa a observat că nivelurile mai ridicate de vitamina D au fost asociate cu mai puține cazuri de boală. Copiii internaţi la unitatea de terapie intensivă în timpul verii, de exemplu, sau care au primit suplimente de vitamina D3, au avut mult mai puţine şanse de a fi în stare critică, în comparaţie cu copiii internaţi în timpul iernii și care nu au luat vitamina D3.

   

  „Am găsit o prevalenţă ridicată de deficit de vitamina D la copiii grav bolnavi, care a fost asociată cu o severitate mai mare de boli critice”, au scris autorii. „Vitamina D este esenţială pentru sănătatea oaselor şi pentru funcţionarea sistemului cardiovascular şi imunitar. La adulţii în stare critică, deficitul de vitamina D este obişnuit și asociat cu sepsis și cu o severitate mai mare a bolilor critice.”

   

  Ceea ce dezvăluie aceste descoperiri, în cele din urmă, este că copiii au nevoie de lumina soarelui pentru a-şi întări imunitatea și pentru a rămâne sănătoşi. Mulţumită cercetărilor intensive care au fost realizate în ultimii ani, știm că menținerea unui nivel sanguin optim de vitamina D (între 50-80 de nanograme pe mililitru (ng/mL) ) este esențială pentru descurajarea mai multor afecţiuni cronice de sănătate, inclusiv: gripa, infecțiile bacteriene și virale, bolile cardiovasculare și bolile autoimune, printre multe altele.

   

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi