Calivita 

 

 

 

 

Despre Afine

 

  AfineleAfinele a fost folosit de secole, atât în scopuri medicinale, cât și ca ingredient în gemuri și plăcinte. Afinele conține substanțe chimice cunoscute sub numele de antocianozide; pigmenţii plantelor care au proprietăți antioxidante excelente.

  Ele curăţă particulele dăunătoare din organism, cunoscute sub numele de radicali liberi, şi ajută la prevenirea sau inversarea deteriorării celulelor. Antioxidanţii ajută la prevenirea multor de boli, cum ar fi boli de inimă, cancer, precum și o tulburare a ochiului numită degenerescenţă maculară. Afinele conțin şi vitamina C; un alt antioxidant.

  Nu au fost efectuate multe studii pentru a examina afinele, chiar şi mai puţine studii au fost efectuate pe oameni. Cele mai multe sugestii cu privire la eficacitatea afinelor provin din cercetările asupra antioxidanţilor similari sau din studii pe animale.

  Insuficienţă venoasă cronică
  Extractul de afină este folosit în Europa pentru a trata această afecţiune, care apare atunci când sunt deteriorate valvele din venele care transportă sângele la inimă. Unele studii au raportat îmbunătăţiri în simptome, dar cele mai multe studii au fost prost proiectate.

  Diabetul

  Frunzele de afin au fost folosite în mod tradițional pentru a controla nivelul de zahăr din sânge, la persoanele cu diabet zaharat. Studiile pe animale au arătat că afinele pot fi eficiente în menţinerea unui nivel normal de zahăr în sânge. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări. În acest moment, afinele nu sunt recomandate pentru tratarea diabetului zaharat.

  Ateroscleroza

  Studiile pe animale au constatat că antocianozidele pot întări vasele de sânge, pot îmbunătăţi circulaţia și pot preveni oxidarea colesterolului „rău”, un factor major de risc pentru ateroscleroză (plăci care blochează vasele de sânge, ceea ce provoacă atacul de cord şi accidentele vasculare cerebrale).

  Diaree și răni

  Afinele au fost folosite în medicina europeană de aproape o mie de ani, în primul rând pentru tratarea diareei. Fructul conţine taninuri, substanțe care acționează ca un antiinflamator și ca un astringent. Afinele ajută persoanele cu diaree prin reducerea inflamaţiei intestinale. Totuşi, nu există niciun studiu care să fi examinat efectele afinelor împotriva diareei.

  Vederea

  Antocianozidele găsite în afine pot fi utile pentru persoanele cu probleme de vedere. În timpul celui de-al doilea război mondial, piloții de vânătoare britanici au raportat o vedere îmbunătăţită pe timp de noapte, după ce au mâncat gem de afine. Totuşi, studiile au arătat rezultate mixte. Afinele au fost sugerate ca un tratament pentru retinopatie (deteriorarea retinei), deoarece se pare că antocianozidele ajută la protejarea retinei. Afinele au fost sugerate ca tratament şi pentru a preveni cataracta. Cu toate acestea, studiile lipsesc în ambele domenii.

  Descrierea Afinului:


  Afinul (Vaccinium myrtillus L.) este un arbust peren care creşte până la aproximativ 16 cm în înălțime, iar fructele se culeg la sfârşitul verii.

   

  Suplimente calivita pe baza de afine:

  Zenthonic

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2013 © calivitavelcu.ro