Calivita 

 

 

 

 

Despre Picolinat de Crom

 

  Prezentare generală Picolinat de Crom:

  Cromul este un mineral esenţial care joacă un rol important în modul în care insulina ajută organismul să regleze nivelul de zahăr din sânge. Insulina este un hormon pe care corpul îl foloseşte pentru a transforma zahărul, amidonul și alte produse alimentare în energia necesară pentru viața de zi cu zi.
  Există unele dovezi conform cărora suplimentele cu crom pot ajuta persoanele cu diabet zaharat să scadă nivelul de zahăr din sânge. Persoanele cu diabet zaharat, fie nu produc suficientă insulină, fie nu pot folosi insulina produsă de corpul lor în mod corespunzător. Ca urmare, se acumulează glucoză în sânge.
  Aproape 90% dintre diete sunt sărace în crom, dar deficienţa de crom este rară. Cei bătrâni, cei care nu fac multe exerciţii fizice, cei care mănâncă o mulţime de alimente dulci şi femeile gravide sunt cei mai predispuşi la o deficienţă de crom. Nivelurile scăzute de crom pot creşte nivelul de zahăr din sânge, nivelul trigliceridelor (un tip de grăsimi în sânge), nivelul colesterolului și pot creşte riscul de a suferi de diabet şi bolile de inimă.
  Cele mai bune surse alimentare de crom includ: pâinea din cereale integrale, carnea macră, brânzeturile, drojdia de bere și unele condimente, cum ar fi piperul negru şi cimbru.

  Utilizări:
  Studiile clinice sugerează că suplimentele cu crom pot fi de ajutor pentru următoarele afecţiuni:

  Diabet

  Cercetătorii au studiat efectele suplimentelor de crom asupra diabetului de tip 2 de mai mulți ani. Unele studii clinice au raportat că suplimentele cu crom pot reduce nivelul de zahăr din sânge.
  Într-un studiu controlat cu placebo, persoanele cu diabet de tip 2 care au luat picolinat de crom au avut valori mai bune de HbA1c - folosite pentru a măsura controlul pe termen lung al nivelului de zahăr din sânge.
  Un alt studiu controlat cu placebo a analizat o combinație de crom şi biotină. Jumătate din participanţi au luat picolinat de crom şi biotină, iar cealaltă jumătate a primit placebo. Cei care au luat crom şi biotină au avut valori HbA1c mai bune.
  Un studiu a constatat că femeile cu diabet zaharat cauzat de sarcină şi-au îmbunătățit controlul nivelului de zahăr din sânge atunci când au luat crom.

  Pierdere în greutate și obezitatea

  Cromul este adesea promovat ca fiind un ajutor pentru pierdere în greutate şi este văzut ca o modalitate de a îmbunătăți masa musculară şi de reduce grăsimea din corp. Cromul pare să ajute oamenii să piardă în greutate, dar efectele sunt mici în comparație cu exerciţiile fizice şi o dietă echilibrată.

  Fortifierea muşchilor

  Cromul este popular printre culturişti şi poate fi găsit în unele suplimente nutritive.

  Sănătatea cardiovasculară

  Studiile pe animale sugerează că cromul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Unele studii sugerează că suplimentele cu crom pot reduce colesterolul „rău”, inclusiv un studiu în care cromul era combinat cu un extract de semințe de struguri.
  Într-un alt studiu, persoanele care au luat blocatori beta au mărit nivelul colesterolului bun.

Suplimente Calivita pe baza de picolinat de crom:

 

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2011 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi