Calivita 

 

 

 

 

5 Beneficii Ale Lecitinei

 

  Lecitina din soiaLecitina este un amestec de fosfolipide, molecule de grasime care apar in mod natural , care deriva in timpul procesarii boalelor de soia. Se gaseste adesea in batoanele de ciocolata, uneori in inghetata, unt si margarina unde este folosit ca si emulsiator pentru a tine ingredientele impreuna. Se adauga si in aluat pentru a-l face sa creasca mai repede.

  Cel mai important rol pe care il joaca lecitina din soia este acela de participare la metabolismul grasimilor.

  Lecitina are numeroase beneficii asupra sanatati motiv pentru care ar trebuie sa o includeti in dieta DVS.

  Iata cateva dintre beneficiile lecitinei:

  1) Imbunatateste activitatea cerebrala. Ingredientul principal din lecitina este fosfatidilcolina prescurtata PC. PC se gaseste in membrana ce inconjoara celula iar corpul o descompune in colina care se stie ca este vitala pentru activitatea cerebrala. Colina este importanta mai ales pentru prevenirea pierderilor de memorie mai ales la persoanele in varsta.

  2) Promoveaza o slabire sanatoasa. Lecitina grabeste descompunerea grasimilor avand ca urmare accelerarea metabolismului. Lecitina este folosita frecvent pentru promovarea unei diete sanatoase si pierderii in greutate sanatoase. Cel mai important lucru este faptul ca lecitina nu are efectele secundare pe care le au medicamentele de slabit.

  3) Scade colesterolul. Proprietatile lecitinei de a scadea colesterolul sunt cunoscute de mai multe decade pacientii cu colesterol marit fiind tratati in acest fel. Lecitina controleaza fluxul de nutrienti care patrund sau ies din celule prevenind depunerea grasimilor pe peretii inimii, artere sau in creier descompunand depozitele de grasime. Din acest motiv lecitinanu ajuta doar la scaderea colesterolului ci si la protejarea sistemului cardiovascular.

  4) Previne numeroase afectiuni. Exista dovezi certe ca lecitina are efecte benefice asupra creirului si a capacitatii de memorare. Din acest motiv lecitina se recomanda in prevenirea unor afectiuni precum: Boala Alzheimer, Amnezia, Dementia etc.

  5) Este esentiala pentru sanatatea ficatului. Doctorii si cercetatorii cunosc de mult timp faptul ca lecitina are efecte pozitive asupra ficatului. Prin proprietatile sale lecitina previne depunerea grasimilor in ficat. Acest lucru de intampla deoarece lecitina ajuta nutrientii sa intre sau sa iese din ficat, eliminad astfel toxinele din ficat inainte ca acestea sa-l afecteze.

  Produse calivita pe baza de lecitina:

 • Super Soya Lecithin (100 capsule gelatinoase) - lecitina soia
 • Super Soya Lecithin (250 capsule gelatinoase) - lecitina soia
 • Triple Potency Lecithin (100 capsule gelatinoase) - lecitina
 •  

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro