Calivita 

 

 

 

 

Despre Musetelul German

 

  Prezentare generală Musetelul German :


  MusetelMuşeţelul este una dintre cele mai populare plante din lumea occidentală.

  Există două plante cunoscut sub numele de muşeţel: muşeţelul german (Matricaria recutita) și muşeţelul roman sau englezesc (Chamaemelum nobile).

  Deși ele aparțin unor specii diferite, ele sunt folosite pentru a trata aceleași probleme de sănătate.

  Ambele sunt folosite pentru a calma nervii, pentru a trata diverse probleme de stomac, pentru a calma spasmele musculare, precum și pentru a trata boli de piele și infecții ușoare.

   

  Muşeţelul a fost folosit ca un medicament de mii de ani. Din punct de vedere istoric, muşeţelul a fost folosit pentru a trata mai multe afecţiuni, printre care:
  •  răceli
  •  dureri de gât
  •  abcese
  •  inflamații gingivale
  •  anxietate
  •  insomnie
  •  psoriazis
  •  acnee
  •  eczeme
  •  arsuri minore de gradul I
  •  boli inflamatorii intestinale (colita ulceroasă)
  •  ulcere stomacale
  •  afecţiuni care apar în copilărie, cum ar fi varicela, dermatita de scutec și colici.

  Deși muşeţelul este popular, nu există multe studii care să arate dacă poate trata aceste afecţiuni. Studiile pe animale au arătat că muşeţel german reduce inflamația, grăbeşte vindecarea rănilor, reduce spasmele musculare și servește ca un sedativ uşor pentru a vă ajuta să adormiţi. Dar există foarte puține studii care să arate dacă același lucru este valabil şi în cazul oamenilor.

  Afectiuni in care se recomanda Musetelul German:

  Anxietate, insomnie

  Există un singur studiu clinic controlat şi aleatoriu care a folosit muşeţelul pentru a trata anxietatea. Aceasta a constatat că unele capsulele de mușețel au redus simptomele de anxietate la persoanele cu tulburare de anxietate generalizată (GAD) uşoară şi moderată. Studiile pe animale au descoperit că dozele mici de muşeţel pot ameliora anxietatea, în timp ce dozele mai mari provoacă somnolenţă.

  Probleme digestive

  Muşeţelul a fost folosit în mod tradițional pentru a trata crampe stomacale, sindromul de colon iritabil, indigestie, diaree, gaze şi colici. Aceasta ajută la relaxarea contracţiilor musculare, în special la nivelul mușchilor netezi care alcătuiesc intestinele. O analiză a mai multor studii a constatat că produsele care conțin o combinație de iberis, mentă şi muşeţel par să ajute la ameliorarea simptomelor de indigestie.

  Gingivita

  Muşeţelul a fost sugerat ca un tratament pentru aceste probleme. Dar până acum nu există nicio dovadă că funcționează.

  Iritații ale pielii, eczeme

  Muşeţelul este adesea folosit în creme sau unguente pentru a calma pielea iritată. Cele mai multe dovezi provin din studii pe animale, nu din studii pe oameni.

  Despre planta:

  Muşeţelul german poate ajunge până la 3 metri înălțime şi creşte în Europa, Africa de Nord, precum și unele părți ale Asiei. Muşeţelul german este înrudit cu muşeţelul roman (Chamaemelum nobile), care, deși este folosit mai rar, are multe din aceleași proprietăți medicinale.

   

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2013 © calivitavelcu.ro