Calivita 

 

 

 

 

Despre Papadie

 

  Informatii Generale Papadie

  PapadieÎn timp ce mulți oameni cred că păpădia (Taraxacum officinale) este o buruiană plictisitoare, experţii în plante consideră că este o plantă valoroasă, care poate fi folosită ca un produs alimentar și medicament.

  Păpădia este o sursă bogată de vitamine A, C, D şi complexul de vitamine B, precum și de minerale ca: fier, potasiu şi zinc. Frunzele de păpădie sunt folosite pentru a adăuga aromă la salate, sanvişuri și ceaiuri. Rădăcinile sunt folosite în unii înlocuitori de cafea, iar florile sunt folosite pentru a se face vinuri.

  În mod tradițional, rădăcinile și frunzele de păpădie au fost folosite pentru a trata probleme hepatice. De asemenea, amerindienii fierbeau păpădiile în apă și serveau apa pentru a trata bolile de rinichi, inflamările, problemele cu pielea, arsurile la stomac şi un stomac deranjat. În medicina tradițională chineză, păpădia a fost folosită pentru a trata problemele de stomac, apendicita și probleme de sâni, cum ar fi o inflamație sau o lipsă a fluxului de lapte. În Europa, aceasta a fost folosită în remedii pentru febră, furuncul, probleme oculare, diabet şi diaree.
  Până în prezent nu a existat niciun studiu ştiinţific de bună calitate privind păpădia. Astăzi, rădăcinile sunt folosite în principal pentru stimularea apetitului, precum și pentru problemele cu ficatul și vezica biliară. Frunze de păpădie sunt folosite ca un diuretic pentru a ajuta corpul să scape de excesul de lichid.

  Descrierea plantei papadie:

  Sute de specii de păpădie cresc în regiunile temperate din Europa, Asia și America de Nord. Păpădia este o plantă perenă rezistentă, care poate crește până la o înălțime de aproape 12 centimetri. Păpădia are frunze crestate, cu zimţi, în formă de spatulă, care sunt strălucitoare şi fără puf. Tulpinile păpădiei se termină în flori galbene şi luminoase. Frunzele canelate duc apa de ploaie la rădăcină.
  Florile păpădiei se deschid dimineaţa cu soarele și se închid seara sau când este mohorâtă vremea. Rădăcinile de culoarea maro închis sunt cărnoase şi fragile şi sunt umplute cu o substanţă albă şi lăptoasă, care este amară și ușor mirositoare.

  Care părţi se folosesc din papadie?

  Frunzele păpădiei acționează ca un diuretic, crescând cantitatea de urină pe care organismul o produce. Frunzele sunt folosite pentru a stimula pofta de mâncare şi a ajuta digestia. Florile de păpădie au proprietăţi antioxidante. Păpădia poate ajuta, de asemenea, la îmbunătăţirea sistemului imunitar.
  Experţii în plante folosesc rădăcina de păpădie pentru detoxifierea ficatului și a vezicii biliare, precum și frunzele păpădiei pentru a sprijini funcţia renală.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2013 © calivitavelcu.ro