Calivita 

 

 

 

 

Despre Quercitina

 

  Prezentare generală Quercitina:

  Quercetina aparține unui grup de pigmenţi de plante numite flavonoide.
  Flavonoidele, cum ar fi quercetina, sunt antioxidanţi, adică substanţe care elimină particulele nocive din organism, cunoscute sub numele de radicali liberi. Radicalii liberi au efecte negative asupra membranelor celulelor şi a ADN-ului și pot provoca moartea celulelor.
  Quercetina acţionează ca un antihistaminic și un antiinflamator, şi poate ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă şi împotriva cancerului. Quercetina poate ajuta şi la stabilizarea celulelor care eliberează histamină și, astfel, are un efect antiinflamator.

  Alergii, astm, febra fânului şi urticarie

  În eprubete, quercetina împiedică celulele imune să elibereze histamine (substanţe chimice care cauzează reacţiile alergice). Cercetătorii cred că quercetina poate ajuta la reducerea simptomelor alergiilor: nasul înfundat, ochii înlăcrimați, urticaria și umflarea feței și a buzelor.

  Boli de inimă

  Unele studii pe animale şi oameni sugerează că quercetina, resveratrolul şi catechina (găsite în concentraţie mare în vinul roşu) pot ajuta la reducerea riscului de ateroscleroză (acumulare de placă în artere, care poate duce la atac de cord sau accident vascular cerebral). Aceste substanţe nutritive par să protejeze împotriva efectelor negative cauzate de colesterolul rău şi pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă. Cu toate acestea, cele mai multe studii pe oameni au cercetat flavonoidele din alimente, nu din suplimente.

  Nivel ridicat de colesterol

  Studiile în eprubete arată că quercetina previne deteriorarea colesterolului rău, iar studiile pe oameni arată că persoanele care consumă diete bogate în flavonoide au un nivel mai mic de colesterol. Un studiu a constatat că persoanele care au luat quercetină și un extras fără alcool de vin roşu (care conţine quercetină) au redus deteriorarea colesterolului rău. Un alt studiu a constatat că quercetina reduce concentrațiile de colesterol rău.

  Hipertensiune arterială

  Studiile arată că suplimentarea cu quercetină reduce tensiunea arterială la persoanele care au hipertensiune arterială.

  Cistita interstițială

  Două studii mici au sugerat că persoanele cu cistită interstiţială ar putea beneficia de pe urma flavonoidelor. Persoanele cu această afecţiune au dureri de vezică și se confruntă deseori cu o nevoie urgentă de a urina. În ambele studii, cei care au luat un supliment care conţine quercetină păreau să aibă mai puține simptome.

  Prostatita

  Unele dovezi preliminare indică faptul că quercetina ar putea reduce simptomele prostatitei (inflamaţie a prostatei). Un mic studiu a constatat că bărbații care au luat quercetină au ameliorat simptomele, comparativ cu bărbații care au luat placebo.

  Artrita reumatoidă

  Un studiu a constatat că persoanele care suferă de artrită reumatoidă au redus simptomele când au trecut la o dietă bogată în fructe de pădure, fructe, legume, nuci, seminţe, rădacinoase şi varză.

  Cancer

  Oamenii de ştiinţă consideră ca quercetina este importantă în prevenirea cancerului. Oamenii care mănâncă mai multe fructe şi legume tind să aibă un risc mai mic de a suferi de cancer, iar studiile pe animale sugerează că flavonoidele chiar au proprietăți anticancerigene. Quercetina și alte flavonoide au inhibat creşterea celulelor canceroase.

  Produse calivita pe baza de Quercitina:

  Protect 4 Life

  Zenthonic

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2011 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi