Calivita 

 

 

 

 

Despre Semintele de Struguri

 

  Astăzi, extractele standardizate de semințe de struguri pot fi folosite pentru a trata o serie de probleme de sănătate legate de acţiunea radicalilor liberi, inclusiv boli de inimă, diabet şi cancer. Extractul din seminţele de struguri protejează şi împotriva infecţiilor bacteriene, cum ar fi Staphylococcus aureus. Unele studii – în cea mai mare parte pe animale – susțin aceste utilizări.


  Seminte de struguriFlavonoidele care se găsesc în vinul roşu pot ajuta la protejarea inimii prin reducerea colesterolul "rău" LDL. Așa numitul "paradox francez" este convingerea că oamenii care trăiesc în Franța sunt protejaţi de la dezvoltarea de boli de inimă, deoarece beau vin.
  Totuşi, nu există dovezi clare care să susţină că extractul din seminţe de struguri ajută la reducerea bolilor de inimă.

  Unii cercetători speculează că alcoolul din vin, nu flavonoidele, ar putea fi responsabil pentru orice efecte sănătoase. Alții cred că ar putea fi combinația de alcool și flavonoide.

  Consumul de alcool pentru protejarea împotriva bolilor de inimă nu este susținut de Asociaţia Americană de Sănătate și de alte organizații, din cauza potențialului de dependenţă şi din cauza altor probleme grave, cum ar fi accidentele auto, riscul crescut de hipertensiune arterială, bolile de ficat şi cancerul de sân. Dacă beţi vin roşu, nu consumaţi mai mult de 2 pahare pe zi (20 g etanol).

  Insuficienţă venoasă cronică

  În insuficiența venoasă cronică, sângele se acumulează în picioare, cauzând durere, umflarea venelor şi oboseală. O serie de studii de înaltă calitate a demonstrat că complexele oligomerice proanthocianidine (OPC) din semințele de struguri pot reduce simptomele.

  Edem

  Edemul - umflături cauzate de o intervenție chirurgicală sau rană - pare să dispară mai repede atunci când oamenii iau extracte de semințe de struguri. Edemul apare de obicei după operaţia de cancer de sân, iar un studiu a constatat că pacienţii cu cancer de sân care au luat 600 mg de extract de semințe de struguri pe zi, timp de 6 luni, după o intervenţie chirurgicală, au avut mai puţine edeme și dureri decât cei care au luat placebo.

  Nivel ridicat de colesterol

  Nu există dovezi suficiente pentru a spune că extractele de semințe de struguri pot reduce nivelul colesterolului, deși două studii preliminare au arătat rezultate promiţătoare. Un studiu pe 40 de persoane cu nivel ridicat de colesterol a analizat dacă aportul de extract de semințe de struguri, crom, o combinație a celor două sau placebo, timp de 2 luni, ar reduce nivelul de colesterol. Combinația de extract de semințe de struguri și crom a fost mai eficace în scăderea colesterolului total şi LDL decât  semințele de struguri sau placebo.

  Hipertensiune arterială

  Teoretic, extractul de semințe de struguri ar putea ajuta la tratarea hipertensiunii arteriale. Antioxidanţii, cum ar fi cei găsiţi în semințele de struguri, ajută la protejarea vaselor de sânge. Vasele de sânge deteriorate pot duce la creșterea tensiunii arteriale. În câteva studiile pe animale, extractul de semințe de struguri a redus substanțial tensiunea arterială. Dar sunt necesare studii pe oameni pentru a vedea dacă extractul de semințe de struguri ajută persoanele cu tensiune arterială crescută.

  Cancer

  Studiile au descoperit că extractele de semințe de struguri pot împiedica dezvoltarea celulelor cancerului de sân, stomac, colon, prostată şi plămâni în tuburile de testare. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă clară dacă funcționează pe oameni. Antioxidanţii din extractele de semințe de struguri reduc riscul de a dezvolta cancer. Extractele de semințe de struguri pot ajuta la prevenirea deteriorării celulelor hepatice.

  Alte afecţiuni

  Extractul de seminţe de struguri este sugerat pentru:
  •  Boala Alzheimer
  •  Diabet (îmbunătăţeşte controlul glicemiei)
  •  Îmbunătățirea vederii pe timp de noapte
  •  Protejarea colagenului şi elastinei din piele (anti-îmbătrânire)
  •  Tratarea hemoroizilor
  •  Protecția împotriva râncezirii oxidative și a bacteriilor.

  Suplimente calivita pe baza de seminte de struguri:

  Resveratrol Plus

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2013 © calivitavelcu.ro