Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Folosirea produselor naturale Calivita pentru mentinerea dintilor sanatosi

Se stie ca este mult mai bine si mult mai usor ca boala sa fie prevenita decat sa fie tratata. Cariile, gingivitele, glositele, stomatitele, artritele articulatiei temporo-mandibulare reprezinta boli grave, greu de tratat. Se mai stie ca restaurarea dentara este dificila si daca se cere si calitate, este si scumpa.

Prima metoda si cea mai eficienta este reprezentata de igiena bucala riguroasa. Datorita alimentatiei suprarafinate, a alimentelor lipicioase, dintii nu se pot autocurata eficace, de aceea este necesara folosirea de cel putin 2 ori pe zi a periutei de dinti si pastei dentare. De asemenea, pentru a nu crea obisnuinte, pastele dentare trebuie schimbate, iar periutele sa fie cu perii nici tari nici moi, trebuind schimbate de 3 ori pe an. Mai este nevoie de apa de gura, folosita de 2-3 ori pe saptamana, seara la culcare si eventual de un fir de matase floss pentru a curata de resturi alimentare din zona interdentara. Folosirea scobitorii trebuie facuta cu grija, deoacere se poate leza papila interdentara. De asemenea, la doua saptamani este bune sa se faca un masaj al gingiilor cu bicarbonat de sodiu, iar apoi spalarea dintilor cu periuta de dinti si pasta.

Primavara si toamna se recomanda o cura de fructe si administrarea vitaminei C. Se vor folosi comptrimate naturale de vitamina C 500 sau C 1000. Dupa cura de vitamina C, o data pe an se recomanda cura cu Vitamina A. Cat timp se face cura cu vitamina A, nu se consuma alimente si bauturi acide. Seara se va manca un mar.

Calciul nu mai actioneaza la adulti asupra dintilor, dar cine are o carenta de calciu, este bine sa faca o cura cu calciu. Se va administra concomitent Magneziu, acesta fiind necesar pentru asimilarea si fixarea Calciului. In general se va evita consumul excesiv de citrice, salate cu otet, muraturi, alcool si zahar.

Produse CaliVita recomandate pentru mentinerea de dinti sanatosi:

    Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

2009 © calivitavelcu.ro